Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas Kainų komisijos smūgis „Vilniaus energijai“

Sostinės gyventojams šilumą tiekianti „Vilniaus energija“ šiais metais sulaukia vieną po kito smūgių krušos. Ketvirtadienį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nutarė, kad vilniečiai nepagrįstai padengė 4,5 mln. eurų „Vilniaus energijos“ investicijų.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisija, atlikusi „Vilniaus energijos“ patikrinimą, nustatė, kad šilumos vartotojams nepagrįstai teko apmokėti dalį bendrovės investicijų į elektros skirstyklą. Todėl ketvirtadienį priimtas sprendimas sumažinti investicijos vertę, priskiriamą šilumos gamybai.

2010 metais „Vilniaus energija“ skelbė investavusi 4,57 mln. eurų, tačiau ketvirtadienį Kainų komisija leido įtraukti į šilumos kainą tik iki 1,9 mln. eurų. Tai reiškia, kad likusi dalis turės būti grąžinta šilumos vartotojams.

„Šilumos ūkio įstatyme įtvirtinta, kad šilumos kaina vartotojams turi būti grindžiama tik būtinosiomis veiklos sąnaudomis, todėl šilumos tiekėjas turi aiškiai ir pagrįstai atskirti sąnaudas tarp veiklų“, – skelbiama Komisijos sprendime.

Ketvirtadienį ryte Komisija sušaukė skubų posėdį, kurio metu ir pritarė šiam sprendimui. Tai turės reikšmės bazinei šilumos kainai, dėl kurios turėtų apsispręsti ateinantį penktadienį.

Neseniai Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija paskelbė, kad „Vilniaus energija“ nesumažino šilumos kainų pardavusi taršos leidimus, nors privalėjo taip padaryti. Be to, į kainą įtraukė nebūtinas išlaidas, pavyzdžiui, ekskursijas į Pietų Europos šalis, pirko sporto klubų abonementus. Dėl to vartotojams turės būtų sugrąžinta 24 mln. eurų, be to, bus siūloma sumažinti šilumos kainą Vilniuje dar šį sezoną ketvirtadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius