Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl augančios naftos paklausos gali smarkiai išaugti jos kaina

Naftos kainos artimiausiu metu turėtų augti dėl augančios jos paklausos. Vienas CNBC kalbintų analitikų prognozuoja, kad žalios naftos JAV kaina šoktelės 36 proc., palyginti su dabartinėmis naftos kainomis.
Brangūs degalai
Dėl augančios naftos paklausos gali smarkiai išaugti jos kaina / BFL nuotr.

Antradienį JAV žalios naftos kaina siekia 102,45 dolerio už barelį – kaina nedaug nutolusi nuo praėjusią savaitę pasiekto keturių mėnesių rekordo (103 doleriai už barelį).

„Brent“ naftos barelis antradienį kainuoja 110,5 dolerio už barelį. „Brent“ kaina svyruoja ties 6 savaičių rekordu, pasiektu praėjusią savaitę.

„Aš tikiu, kad naftos paklausa auga ir artimiausiu metu dar augs“, – CNBC sakė Seanas Hymanas, „Ultimate Wealth Report“ redaktorius.

Pasak jo, paklausos augimas bus spartus ir todėl naftos kaina greitai viršys 140 dolerių už barelį.

Šalti orai JAV ir neramumai tokiose naftos eksporto šalyse kaip Venesuela lėmė, kad pastaruoju metu naftos kainos augo.

Dėl to kai kurie analitikai įspėja, kad reikalingos kliūtys naftos kainų augimui. Sidnėjuje įsikūrusios kompanijos „Compass Global Markets“ vadovas Andrew Su sakė, kad nafta šiuo metu yra pervertinta.

OCBC banko analitikai tikisi, kad naftos kaina nukris žemiau 100 dolerių už barelį ribos dar šiemet.  Iki metų pabaigos WTI naftos barelis turėtų kainuoti 85 dolerius, „Brent“ – 95 dolerius.

Tuo metu S. Hymanas išskyrė priežastis, dėl kurių naftos kaina greičiausiai augs – tai smukusi naftos gamyba Libijoje, auganti naftos paklausa pasaulyje.

Tarptautinė energetikos agentūra prognozuoja, kad naftos paklausa 2014 metais augs dėl augančios ekonomikos. Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad šiemet pasaulio ekonomika augs 3,75 proc. ir 4 proc. kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius