Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Medvedevas: Karaliaučiuje galėtų būti statomos anglį deginančios elektrinės

Elektros gamybos pajėgumus Karaliaučiaus srityje galėtų padidinti naujos elektrinės, kurios degintų akmens anglį, pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, angliai sunku konkuruoti su dujomis ekonominiu ir ekologiniu požiūriu. Nepaisant to, mes kaip valstybė esame suinteresuoti įvairinti savo energetikos balansą, skatinti šiuolaikinę ir saugią aplinką elektros gamybą, deginant anglį“, – ketvirtadienį pasitarime dėl Karaliaučiaus srities energetikos ateities kalbėjo Dmitrijus Medvedevas.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, toks D.Medvedevo pareiškimas reiškia, jog branduolinės jėgainės Rusijos anklave planai Maskvoje laidojami.

„Nepaisant to, kad D.Medvedevas neištarė žodžių „atominė elektrinė“, jo pareiškimą apie anglies generacijos plėtrą Karaliaučiaus srityje galima interpretuoti taip, kad branduolinės jėgainės idėja palaidota. Kryžių galima padėti bent artimiausiam dešimtmečiui“, – sakė politologas Vladimiras Abramovas.

Branduolinės jėgainės idėja palaidota. Kryžių galima padėti bent artimiausiam dešimtmečiui

Praėjusią savaitę Rusijos žiniasklaida rašė, kad Maskva atsisakė planų Karaliaučiaus srityje statyti atominę elektrinę. Anot jos, vyriausybė atsisakė mažos ar vidutinės galios branduolinės jėgainės srityje statybos ir dabar svarsto planus statyti jėgaines, kurios elektrą gamintų degindamos gamtines dujas ar akmens anglį.

Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“ pernai gruodį skelbė, kad dėl mažesnės galios atominės elektrinės srityje statybos apsispręs pirmąjį šių metų pusmetį.

Rusija planavo Karaliaučiaus srityje iki 2017 metų pastatyti 2,3 tūkst. megavatų galios branduolinę jėgainę, kuri būti orientuota į kaimyninių valstybių rinkas. Eksporto planams žlugus, pernai vasarą Maskva pripažino, kad projektas laikinai sustabdytas, ir svarstoma galimybė statyti gerokai mažesnio pajėgumo branduolinę jėgainę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius