Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkai be elektros: ne diversija, o tik paprastas gedimas

Vakarykštis incidentas Druskininkuose, kai apie 1000 vartotojų, tarp kurių – SPA, viešbučiai, vandens parkas, savivaldybė, restoranai, sanatorijos – buvo likę be elektros energijos, sukėlė įvairių spėlionių. Pasigirdo net nuomonių, kad tai galėjusi būti piktybiška trečiųjų asmenų veikla, turint tikslą sutrikdyti įprastą gyvenimo ritmą.
Elektros pastotė Neravuose
Elektros pastotė Neravuose / 15min skaitytojo nuotr.

Elektros tiekimas buvo nutrūkęs beveik 5 valandoms. Iš pradžių LESTO specialistai negalėjo tikslai įvardyti avarijos priežasties. Kodėl nutrūko elektros tiekimas į transformatorių pastotę, buvo aiškinamasi iki antradienio vakaro.

Trečiadienį LESTO atstovas Ernestas Naprys informavo, kad šis įvykis nesusijęs su piktybine kokių nors asmenų veikla.

„Elektros energijos tiekimo sutrikimus Druskininkuose lėmė  gedimas Druskininkų transformatorių pastotės relinės apsaugos sistemoje, dėl kurio atsijungė transformatorių pastotė, tiekianti elektros energiją miestui. Rezervinis  pastotės transformatorius, kuris būtų automatiškai suveikęs gedimo atveju, buvo atjungtas dėl vykdomo remonto. Tiksli gedimo priežastis dar nėra nustatyta, tačiau labiausiai tikėtina, kad gedimą galėjo lemti viršįtampė automatikos valdymo grandinėse.

Gedimas įvyko ne dėl žmogiškojo faktoriaus, o dėl gedimo, atsiradusio elektroninėje valdymo įrangoje.

Dėl to buvo pažeista elektroninė valdymo sistema, kuri valdo pirminės komutacijos įrenginius. Transformatorių pastotės įrenginiai neteko valdymo nuotoliniu būdu. Gedimo šalinimo trukmė užsitęsė, kol buvo nustatytas automatikos gedimas, darbus ir operatyvinius perjungimus reikėjo atlikti fiziškai“, – teigė E.Naprys.

Pasak LESTO atstovo, bendrovė nuolat kovoja su tyčinėmis veikomis, kurios kenkia elektros energijos tiekimo patikimumui – transformatorių alyvos, metalų, laidų vagystėmis, kitais tyčiniais nusikaltimais ar neatsargiu trečių šalių poveikiu.

„Šiuo atveju gedimas įvyko ne dėl žmogiškojo faktoriaus, o dėl gedimo, atsiradusio elektroninėje valdymo įrangoje“, – reziumavo E.Naprys.

EnergyMarket.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius