Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvariūkų užtvankos avarijos priežastis aiškinsis nepriklausomų ekspertų grupė

Bendrovė „Baltic Hydroenergy“ Dvariūkų užtvankos avarijos priežasčių tyrimui buria nepriklausomų ekspertų grupę. Bendrovės vadovės Aušros Skaudaitės teigimu, užtvankos uždorio deformacija yra specifinė ir reikalauja atitinkamos kompetencijos specialistų vertinimo, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Užtvankos avarija Pakruojo rajone, Dvariukų kaime
Užtvankos avarija Pakruojo rajone, Dvariukų kaime / LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.

„Konkrečiai įvardinti priežastis, dėl kurių užtvankos uždoris deformavosi, negalime, nes tam reikalingas kompetentingų specialistų vertinimas. Tai patikėjome atlikti nepriklausomų ekspertų grupei, kuri artimiausiu metu imsis tyrimo. Šiuo metu situacija užtvankoje yra suvaldyta. Dėl uždorio deformacijos vanduo užtvankoje buvo nusekęs apie du metrus. Tačiau jau antradienį vandens lygis buvo visiškai atsistatęs. Šiuo metu taip pat vertiname galimybes deformuotą uždorį remontuoti ar keisti nauju“, – sako A.Skaudaitė.

Nuo savo veiklos pradžios „Baltic Hydroenergy“ nei užtvankoje, nei hidroelektrinėje nevykdė jokių rekonstrukcijos darbų.

Bendrovė „Baltic Hydroenergy“ nuosavybės teisėmis valdo Dvariūkų kaime 2002 metais pastatytą mažąją hidroelektrinę, o užtvanką, kurioje įvyko avarija, nuomoja iš Pakruojo rajono savivaldybės. Nuo savo veiklos pradžios „Baltic Hydroenergy“ nei užtvankoje, nei hidroelektrinėje nevykdė jokių rekonstrukcijos darbų.

Praėjusiais metais bendrovės užsakymu užtvankoje tebuvo atliktas einamasis remontas, kurio metu uždoris buvo perdažytas ir atliktas sandarinimo elementų pakeitimas, neatliekant jokių kitokių rekonstrukcijos darbų. Po remonto buvo atliktas ir uždorio testavimas, kurio metu jo valdymo mechanizmo veikimas jokių įtarimų nesukėlė.

Dvariūkų užtvanka pastatyta 1982 metais.

Bendrovė Lietuvoje veikia nuo 1999 m.

VIDEO: Avarijos Dvariūkų hidroelektrinėje žala gamtai gali viršyti 100 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius