Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eesti Energia“ vadovas nemato ekonominės logikos investuoti į branduolinę elektrinę

Estijos valstybinės energetikos bendrovės „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutteris teigia nematantis ekonominės logikos investuoti į regioninę branduolinę elektrinę. Anot jo, investuoti į tokį projektą apsimokėtų tuomet, jeigu vyriausybės skirtų dotacijas jėgainei, rašo „Verslo žinios“.
„Eesti energia“
„Eesti energia“ / „Scanpix“ nuotr.

„Jei (...) kas nors dotuotų branduolinės jėgainės projektą Lietuvoje, žinoma, kad „Eesti Energia“ būtų įdomu prie tokio projekto prisidėti. Tačiau nematyti, kad vyriausybės būtų pasirengusios teikti paramą ir užtikrinti ilgalaikius pinigų srautus. (...) O rinkos šiandien siunčia kitokį signalą – rimtų problemų turi net veikiančios branduolinės elektrinės. Nematau ekonominės logikos investuoti į naujus branduolinius pajėgumus“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė H.Sutteris.

Kaip rašė BNS, energetikos ministras Rokas Masiulis gegužės pradžioje pareiškė, kad dėl Visagino atominės elektrinės projekto bus apsispręsta tuomet, kai naujoje energetinėje strategijoje bus atsakyta, kiek ir kokių elektros gamybos pajėgumų reikia Lietuvoje.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko Japonijos kompaniją „Hitachi“ strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius