-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK vadovai tikisi, kad „Gazprom“ laikysis įsipareigojimų

Europai būgštaujant, jog dėl Rusijos konflikto su Ukraina gali sutrikti dujų tiekimas Europai, Rusijos gamtinių dujų koncerno „Gazprom“ vadovas ir Europos Sąjungos lyderiai Briuselyje išreiškė norą išsaugoti „abipusiai naudingus ryšius“.
„Gazprom“ pernai pardavė 8 proc. mažiau dujų.
„Gazprom“ / Reuters/Scanpix nuotr.

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris trečiadienį susitiko su už energetiką atsakingu Komisijos nariu Guentheriu Oettingeriu ir Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu.

„Tiek G.Oettingeris, tiek „Gazprom“ sutiko, jog svarbu, kad dujų tiekimas iš Rusijos būtų patikimas ir saugus. Komisijos narys G.Oettingeris pabrėžė, jog ES tikisi, kad Rusija laikysis savo įsipareigojimų“, – sakė G.Oettingerio atstovė.

Anot jos, aptartos problemos, susijusios su energetika ir tiekimo saugumu. Daugiau informacijos apie susitikimą nepateikiama.

„Gazprom“ ir ES pastaruoju metu nesutarė dėl „South Stream“ ir „Opal“ dujotiekių plėtros, tačiau, pasak atstovės, šios temos nebuvo pagrindinės.

Už konkurenciją atsakingo Komisijos nario Joaquíno Almunia atstovas sakė, jog antradienį „Gazprom“ nesusitiko su konkurencijos tarybos atstovais – ES tiria Rusijos dujų milžinės kainų politiką Lietoje ir keliose kitose valstybėse narėse.

Europos šalys būgštauja, jog dėl Rusijos konflikto su Ukraina, per kurią transportuojama didžioji dalis rusiškų dujų, gali sutrikti dujų tiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius