Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 30 /17:16

Elektros kaina kitąmet turėtų mažėti 1-1,5 cento

Kainų komisijai ketvirtadienį nustačius visas elektros kainos dedamąsias ir visuomeninės kainos viršutines ribas, kitąmet ji turėtų sumažėti 1-1,5 cento, arba 3 procentais.
Lietuvos elektros perdavimo tinklas
Lietuvos elektros perdavimo tinklas / Litgrid nuotr.

„Bendra tendencija yra tokia, kad elektra pinga, bet negalima sakyti, kad kiekvienai vartotojų grupei būtent tiek ir sumažės. (...) Tarifai atskiroms vartotojų grupėms dar bus diferencijuojami, todėl vieniems kaina gali mažėti 1 centu, kitiems – 1,5 cento“, – BNS sakė komisijos atstovė L.Kimutytė.

Energetikos ministras Rokas Masiulis neseniai teigė, kad kitąmet elektros kaina Lietuvoje turėtų mažėti, o „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas tvirtino, kad paskirsčius kitų metų VIAP kvotas Lietuvos elektrinei ir termofikacijos elektrinėms, VIAP tarifas turėtų sumažėti dešimtadaliu, o tai sukuria prielaidas, kad elektros kaina nedidės

Elektrą perkantiems žemos įtampos tinklais, visuomeninės kainos viršutinė riba sieks 44,22 cento už kilovatvalandę (su PVM) – 3,25 proc. mažiau nei šiemet, o aukštos įtampos tinklais – 2,8 proc. iki 37,17 cento.

Kol kas galutinė kaina nėra nustatyta, tai bus padaryta iki lapkričio pabaigos, skelbia Kainų komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius