Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros rinka: 20 proc. išaugęs importas sumažino elektros kainą Lietuvoje

Po keturias savaites trukusio kainų augimo elektra Lietuvoje praėjusią savaitę smuktelėjo žemyn 7 proc. Tokį pozityvų pokytį lėmė penktadaliu išaugęs pigesnės elektros importas iš Šiaurės į Baltijos šalis, praneša „Elektrum Lietuva“
Elektra
Elektra / Fotolia iliustr.

Elektra pigo visame regione

Praėjusią savaitę vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje, palyginus su laikotarpiu, trukusiu nuo rugsėjo 5 iki 11 d., nukrito 7 proc. ir siekė 33,09 EUR/MWh. Tam įtakos turėjo padidėjęs importo srautas iš Šiaurės šalių, kuriose elektra buvo pigesnė nei Baltijos regione.

Šiuo laikotarpiu iš Skandinavijos importuota 171 GWh elektros energijos, o tai – net 20 proc. daugiau, palyginus su ankstesne savaite.

Estijoje taip pat užfiksuotas kainos mažėjimas – vidutinė elektros energijos kaina praėjusią savaitę nukrito 3 proc. iki 32,83 EUR/MWh.

Lietuva importavo daugiau nei du trečdalius

Dėl išaugusio pigesnės elektros energijos importo elektrinės Baltijos šalyse praėjusią savaitę pagamino kiek mažiau visos reikalingos elektros energijos nei visą pastarąjį mėnesį – 67 proc.

Lietuva importavo 73 proc. visos reikalingos elektros energijos, Latvija – 59 proc., o Estija pagamino 48 proc. daugiau elektros nei suvartojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius