Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ministras Rokas Masiulis: energetiką galima panaudoti ir kariniais tikslais

Į žurnalo „Valstybė“ energetikos konferenciją Rokas Masiulis ruošėsi atvykti kaip „Klaipėdos naftos“ vadovas, tačiau atvyko kaip naujasis energetikos ministras. Jis džiaugėsi, kad Lietuva sparčiai įgyvendina strateginius energetinius projektus, kurie dabar, vykstant karui Ukrainoje ir tvyrant geopolinei įtampai, yra labai svarbūs.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / BFL/Ingos Juodytės nuotr.

„Konferencijai ruošiausi skaityti pranešimą apie suskystintų gamtinių dujų terminalą, bet taip gyvenimas apsisuko, kad tapau energetikos ministru. Į ministeriją eidavau ant kilimėlio, o dabar matot, kaip viskas atsisuko. Gyvenime, kokias pareigas beužimtumėte, elkitės su žmonėmis mandagiai, nes niekada nežinote, pas ką rytoj ant kilimėlio eisite“, – trečiadienio rytą juokavo naujasis energetikos ministras.

Jis pasakojo, kad Energetikos ministerijos veikla yra persipynusi su Užsienio reikalų ministerijos.

„Karas Ukrainoje parodė, kad energetiką galima naudoti ir kariniais tikslas“, – kalbėjo jis.

Pasak R.Masiulio, prieš penkerius metus, kai buvo pradėti strateginiai projektai energetikos sektoriuje, niekas negalėjo pagalvoti, kokie jie svarbūs bus šiandien, karo Ukrainoje kontekste.

Lietuviai skundžiasi skundžiasi, o po to padaro taip, ko niekas nesitikėjo, – brolį citavo energetikos ministras.

„Jeigu nebūtų SGD terminalo, turėtume labai didelį galvos skausmą. Lietuva iš energetinės salos virsta energetiškai nepriklausoma valstybe. Dėsiu visas pastangas, kad projektai būtų pabaigti ir būtų pabaigti taip, kad galėtume jais didžiuotis“, – sakė energetikos ministras.

Kalbėdamas apie lietuvių projektus, jis prisiminė savo brolio, dabar „Tele 2” generalinio direktoriaus Petro Masiulio žodžius.

„Prisimenu, kaip brolio, kuris dirbo vartojimo prekių bendrovės rinkodaros skyriuje, paklausiau, kokie skirtumai tarp Baltijos šalių. Apie lietuvius jis sakė taip: lietuviai skundžiasi skundžiasi, o po to padaro taip, ko niekas nesitikėjo. Tai mes tokie esame“, – sakė R.Masiulis.

Jis pabrėžė, kad energetikos sektoriuje daug dėmesio kreips į kaštus.

„Mes privalome juos suvaldyti, užtikrinti investuotojams tinkamą, bet ne per didelę grąžą. Reikia išnaikinti visą galimą korupciją. Kaštuose slypi labai dideli dalykai. Kai statėme terminalą, atidžiai stebėjome kiekvieną elementą, ir dabar matome, kad Lenkijos terminalas kaštų baze yra žymiai didesnis. Jei bus tarp jų konkurencija, svarstyklės turėtų nusvirti lietuviško terminalo naudai“, – sakė R.Masiulis.

Pasak jo, brangiausia energija yra ta, kurios mes negauname, todėl visų pirma reikia užtikrinti Lietuvos aprūpinimą energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius