Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija kritikuoja Lietuvos energetikos sektoriaus viziją

Europos Komisija (EK) turi pastabų dėl Lietuvos energetinių tikslų – dėl renovacijos, degalų rinkos, prioritetų biokuro srityje, sako advokatų kontoros GLIMSTEDT asocijuotas partneris Mindaugas Jablonskis. Anot jo, Lietuva jau yra gavusi Europos Komisijos pastabų sąrašą apie Lietuvos planus naujoje finansinėje perspektyvoje. Pastabų esą nemažai.
Europos Komisijos būstinė
Europos Komisija kritikuoja Lietuvos energetikos sektoriaus tikslus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokias mintis M. Jablonskis išsakė trečiadienį Seime vykusioje energetikos konferencijoje. Konferenciją prioritetams energetikos sektoriuje aptarti Seime organizavo GLIMSTEDT kartu su Seimo Energetikos komisija ir „KPMG Lietuvoje“.

„Lietuva jau yra gavusi Europos Komisijos pastebėjimų sąrašą, kur Lietuva turėtų atsižvelgti ir įvertinti. Aišku, matomas kultūrinis skirtumas – nurodytos ne klaidos, o pastebėjimai“, – konferencijoje sakė M. Jablonskis.

Lietuva turės nuspręsti, ką daryti su pažadu smulkiajam verslui, nes didžioji dalis lėšų numatyta stambiems projektams.

Anot jo, EK Lietuvai rekomendavo daugiau dėmesio skirti įvairioms biokuro rūšims – ne tik vienai ar kitai rūšiai, atkreiptas dėmesys į renovaciją kaimo regionuose.

„Europos Komisija mato, kad labai daug dėmesio yra skiriama būsto renovacijai, bet jie norėtų, kad daugiau dėmesio atsirastų ir kaimo regionams“, – pastebėjo advokatų kontoros asocijuotas partneris.

EK, pasak M. Jablonskio, pastabų EK turėjo ir dėl degalų rinkos.

„Europos Komisija sakė – jūs pamiršote įrašyti, kad 10 proc. visų degalų turi būti biodegalai. Tai reiškia, kad mes iš naujo turėsime spręsti degalų klausimą“, –  kalbėjo M. Jablonskis.

Anot jo, EK atkreipė dėmesį ir į anglies dvideginio mažinimą, bei tai, kad Lietuvai strategijose naujam ES lėšų laikotarpiui reikėtų atskirti energetinį efektyvumą ir atsinaujinančius išteklius kaip atskiras sritis.

M. Jablonskis teigė, kad Lietuva turės nuspręsti, ką daryti su pažadu smulkiajam verslui, nes didžioji dalis lėšų numatyta stambiems projektams.

„Mano supratimu, jei Vyriausybė tinkamai sudėlios prioritetus tarp stambaus ir smulkaus verslo, mes turėsime gerų rezultatų“, – sakė M. Jablonskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius