Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija mažina subsidijas energijos gamybai iš atsinaujinančiųjų šaltinių

Siekdama paskatinti elektros energijos kainų mažėjimą, Europos Komisija mažina subsidijas energijos gamybai iš atsinaujinančiųjų šaltinių.
Saulės energija
Saulės energija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komisija trečiadienį nustatė griežtesnes taisykles, pagal kurias reglamentuojama, kokiu mastu Europos Sąjungos (ES) valstybės narės gali remti energijos gamybą iš atsinaujinančiųjų šaltinių, tokių kaip saulė, vėjas ar biomasė.

Pasak EK, energijos gamybos iš atsinaujinančiųjų šaltinių sąnaudos per kelerius pastaruosius metus gerokai sumažėjo ir dosnios subsidijos, skiriamos šios rūšies energijos gamybai, „lėmė didelius rinkos iškraipymus ir vartotojų mokamų kainų augimą“.

Naujosiose taisyklėse numatoma laipsniškai mažinti subsidijas siekiant užtikrinti veiksmingesnį energijos gamybos iš atsinaujinančiųjų šaltinių augimą.

Pagal naująsias taisykles apribojimai nebus taikomi esamų nedidelių energijos gamybos iš atsinaujinančiųjų šaltinių įrenginių, kaip antai ant stogų įrengiamų saulės energijos modulių, savininkams. Taisyklėse taip pat numatomos išimtys ypač daug energijos vartojantiems gamintojams, kad jie neprarastų savo konkurencingumo tarptautinėje rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius