-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gazprom“: dujotiekis „Turkish Stream“ pradės veikti 2019 metais

Naujas Rusijos eksporto dujotiekis per Juodąją jūrą į Turkiją „Turkish Stream“ bus baigtas įgyvendinti 2019 metais, susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pareiškė koncerno „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

„Savo teritorijoje – Rusijoje – jau sukūrėme visą būtiną infrastruktūra dujų pumpavimui į povendeninį vamzdyną. Be to, mūsų partneriai Turkijoje patvirtino visus tuos leidimus ir visus tuo dokumentus, kurie buvo parengti „South Stream“ atkarpoms Turkijos ekonominėje zonoje. Turkija patvirtino, kad visi šie leidimai galioja „Turkish Stream“ projektui“, – kalbėjo A.Mileris.

„Visa tai leidžia tvirtai teigti, kad abu vamzdžiai bus nuteisti laiku – iki 2019 metų pabaigos. Vienas jų – 15,75 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo – bus skirtas Turkijos rinkai, o antrasis – dujų tiekimui vartotojams Europoje. Taip bus sukurta tranzito per Turkiją į Europą infrastruktūra“, – pabrėžė „Gazprom“ vadovas.

Prieš dvi savaites Stambule pasirašytas Rusijos ir Turkijos tarpvyriausybinis susitarimas „Turkish Stream“ projekto įgyvendinimo, kuris anksčiau buvo sustabdytas, padidėjus įtampai tarp šių dviejų valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius