Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Klaipėdos uostą atplukdyti pirmieji transformatoriai elektros jungčiai „NordBalt“

Į Klaipėdos konteinerių terminalą atplukdyti ir netrukus bus iškrauti pirmieji elektros jungčiai „NordBalt“ skirti transformatoriai. Švedijoje pagaminti transformatoriai bus vieni svarbiausių „NordBalt“ nuolatinės srovės keitiklio įrenginių.
Kiekvienas elektros jungčiai „NordBalt" skirtas  transformatorius sveria po 196 tonas.
Kiekvienas elektros jungčiai „NordBalt" skirtas transformatorius sveria po 196 tonas. / L. Sėleninenės nuotr.

Kol kas į Klaipėdą atgabenti pirmieji du transformatoriai. Iš viso jų bus keturi. Iškelti didžiulių įrenginių iš laivo triumo uostininkai kol kas negali dėl stipraus vėjo. Kai leis oro sąlygos, nestandartinių gabaritų kroviniai  bus perkelti ant specialaus 35 metrų ilgio tralo ir gabenami į Klaipėdos transformatorių pastotę. 

Trasportavimo darbai iš anksto suderinti su Lietuvos kelių direkcija. Kad nebūtų trikdomas eismas, pervežimui parinkta labiausiai  tinkanti trasa.

Iš Klaipėdos jūrų uosto šie transformatoriai bus vežami ne ilgiau nei dvi valandas Jūrininkų prospektu, Lipkių, Švepelių gatvėmis, 141 ir 227 keliais iki Kiškėnų kaimo, šalia kurio įrengta Klaipėdos transformatorių pastotė. 

Kiekvienas  transformatorius sveria po 196 tonas. Šiuos įrenginius sumontavus ir pripylus alyvos, jų masė išaugs iki daugiau nei 250 tonų. 

„NordBalt“ jungties maršrutas
„NordBalt“ jungties maršrutas

Beveik septynių metrų ilgio ir penkių metrų aukščio įrenginiai pagaminti pasaulinės technologijų kompanijos ABB gamykloje Liudvikoje, Švedijoje. Iš ten juos į Stokholmo jūrų uostą ne didesniu nei 40 kilometrų per valandą greičiu ant specialios platformos gabeno traukinys.

Šie transformatoriai bus vieni svarbiausių „NordBalt“ nuolatinės srovės keitiklio įrenginių. Transformatoriai bus montuojami šalia „NordBalt“ keitiklio pastato ir bendra galia pranoks Klaipėdos transformatorių pastotėje po rekonstrukcijos pastatytus transformatorius. Iš viso elektros tiltui „NordBalt“ reikalingi trys tokie transformatoriai, kurie galia prilygtų 700 megavatų galios jungčiai. Ketvirtasis transformatorius bus rezervinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius