Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai ruošiasi dar drastiškesniam naftos kainų kritimui

Situacija naftos rinkoje verčia investuotojus keisti savo prognozes dėl būsimųjų kainų. Daugėja manančiųjų, kad „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies nafta gali atpigti iki 35-40 dolerių už barelį, skelbia „The Financial Times“, remdamiesi JAV prekių, žaliavų ir ateities sandorių biržų operatorės „CME Group“ duomenimis.
Naftos išgavimas
Naftos išgavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasirinkimo sandorių (finansinis instrumentas, kuris vienai jo šaliai suteikia teisę, bet ne pareigą, ateityje pirkti arba parduoti tam tikrą turtą, kitai šaliai tuo pačiu metu tai yra įsipareigojimas tą turtą parduoti arba jį nupirkti) 2015 metų gruodžio mėnesį pirkti WTI naftos barelį už 40 dolerių išaugo keturis kartus. 

Per dvi savaites šie sandoriai pasiekė 880 tūkst. barelių apimtis. Be to, iki 669 tūkst. barelių išaugo ir pasirinkimo sandorių pirkti WTI naftą už 35 dolerius. Anksčiau tokių pasirinkimo sandorių išvis nebuvo. 

Trečiadienį JAV Finansų ministerija paskelbė, kad naftos kainų mažėjimas pozityviai veikia pasaulio ekonomiką. 

WTI nafta išgaunama JAV, ketvirtadienį šios rūšies naftos kainos smuktelėjo 0,09 JAV dolerio iki 67,29 JAV dolerio už barelį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius