Jaroslavas Neverovičius: Rusija neužsuks dujų Lietuvai

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius mano, kad Rusija, norėdama atsakyti į jai taikomas sankcijas, dujų Lietuvai neužsuks. Pasak ministro, Lietuva laikosi visų susitarimų su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“, tad problemų, dėl kurių galėtų atsirasti tiekimo sutrikimai, nėra.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manyčiau, kad toks scenarijus neįmanomas dėl kelių priežasčių. Mes nesame priklausomi nuo to srauto, kuris tiesiogiai yra problematiškas, tas srautas dujų, kuris eina per Ukrainos teritoriją link Europos Sąjungos, mes visus mūsų įsipareigojimus su „Gazprom“ vykdom, jokių probleminių klausimų dėl tokio tiekimo neturime. Yra ginčas, kuris sprendžiamas sutartiniu būdų per arbitražą, bet nematyčiau pagrindo, kodėl turėtų tokia eskalacija (dujų tiekimo nutraukimas – BNS) įvykti“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė J.Neverovičius.

Pasak ministro, Europos Sąjungoje svarstymų apie galimybę visiškai atsisakyti rusiškų dujų yra, tačiau Lietuva sau to leisti negali ir turi sulaukti sukystintų gamtinių dujų terminalo statybos pabaigos.

„Tai, kad tokie variantai svarstomi, taip – Europos Sąjungoje galbūt tokius variantus – atsisakyti pirkti dujas iš Rusijos – kažkas gali sau leisti galvoti, bet, deja, mums kol kas dar ankstyvas toks scenarijus yra ir negali būti svarstomas, kadangi mes, kol terminalas bus paleistas, kol visa infrastruktūra bus paleista, esame priklausomi nuo rusiškų dujų lygiai taip pat, kaip kitos Baltijos valstybės. Todėl manau, kad čia taip pat reikia tam tikrą proporcingumą matyti ir mūsų interesams taip pat atstovauti“, – aiškino J.Neverovičius.

Jis teigė, kad terminalo statybos bus baigtos laiku.

„Kaip ir visose statybose, o ypač tokio sudėtingumo ir unikalumo, kaip suskystintų gamtinių dujų terminalas Klaipėdoje, aišku, visada yra iššūkių, bet įmonė su tais uždaviniais susitvarko. Yra skirtas papildomas dėmesys ir ministerijos, ir premjero, kuris vadovauja specialiai komisijai. Yra priimtas paskutiniame Vyriausybės posėdyje nutarimas, kuris dar įgalioja įmonę paspartinti darbus ir institucijas, nuo kurių priklauso derinimai ir paleidimas terminalo, taigi, manau, kad viskas bus padaryta laiku“, – tikino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius