Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kainų komisija siūlo atsisakyti dvigubos paramos šilumos gamintojams

Kainų komisija siūlo, kad Europos Sąjungos paramą gavę nepriklausomi šilumos gamintojai negalėtų pardavinėti šilumos sutartine kaina, taip būtų išvengta dvigubos paramos. Verslininkai tvirtina, kad tada neliks paskatų investuoti į privačias katilines, todėl šilumos ūkyje konkurencijos taip ir neatsiras, o vartotojams šiluma neatpigs, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.
Šildymas.
Šildymas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Taip būtų sąžiningiau ir konkurencine prasme. Kai dalis kapitalo sąnaudų padengta viešosiomis lėšomis, toks verslininkas turi privilegijuotą konkurencinę poziciją, palyginti su verslininkais, kurie paramos negavo“ – teigė komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė. Elektros gamyboje dvigubo finansavimo jau atsisakyta: asmuo, gavęs paramą vėjo ar saulės jėgainei statyti, nebegali tikėtis, kad pagaminta elektra bus superkama skatinimo tarifu.

Šiuo metu su ES parama verslininkai yra įgyvendinę 6 šilumos jėgainių projektus, bendra jų vertė sudaro per 72 mln. litų, o 34 mln. litų finansuota ES lėšomis.

„Jei komisijos siūlymas bus įgyvendintas, turėsime atsisakyti fondų paramos ir persvarstyti projektus. Tikėtina, kad būsime priversti jų atsisakyti“, – tvirtino „E energijos“, kurios grupei priklauso „Pramonės energija“, generalinis direktorius Virginijus Strioga. Jo vertinimu, be ES paramos projektai greičiausiai būtų nuostolingi, nes vasarą šios katilinės šilumos greičiausiai negamintų dėl didelės konkurencijos, o žiemą gaunamų pajamų nepakaks sąnaudoms padengti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius