-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keli Lietuvos energetikos projektai gali nebegauti ES paramos

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija įspėjo valdžią, kad „LitPolLink“ ir dar trys strateginę reikšmę turintys Lietuvos energetikos projektai gali nebegauti Europos Sąjungos paramos.
Pinigai
Pinigai

Dienraščio „Lietuvos rytas“ duomenimis, apie tai buvo kalbama balandžio mėnesį Briuselyje vykusiame susitikime su Europos Komisijos (EK) atstovais. Kadangi bemaž 300 mln. litų projektą vykdanti bendrovė „Litgrid“ dar pernai sudarė darbų rangos sutartis ir numatė išlaidas, EK mano, kad projektas gali būti tęsiamas ir be Europos Sąjungos paramos.

Pasak „Lietuvos ryto“, abejonių kyla ir dėl kitų energetikų planų, kuriems ES buvo suteikusi bendro intereso projektų statusą, gauti piniginę paramą iš Sanglaudos fondo. Yra tikimybė, kad į ES paramą negalės pretenduoti Lietuvos dujų jungtis su Lenkija, nes projektui kol kas nėra pritarusios Latvija ir Estija.

EK taip pat pareiškė abejonių dėl dar vieno dujų sektoriaus projekto finansavimo, kuriuo siekiama išplėsti dujotiekio tarp Klaipėdos ir Kiemėnų pajėgumus. Briuselis mano, kad šį projektą Lietuva galėtų finansuoti savo pajėgomis.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius nelaidoja vilčių gauti ES finansavimą, nors pripažįsta neigiamas pasekmes, jei projektus teks finansuoti nacionalinėmis lėšomis. „Darysime viską, kad finansavimas būtų gautas“, - dienraštis cituoja ministrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius