-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Klaipėdos naftos“ vadovas R.Masiulis: tikimės pritraukti naujų krovinių iš Navapolacko

Su Baškirija, kurios atstovai neseniai lankėsi Klaipėdoje, Lietuva kol kas nesusitarė dėl naujų krovinių gabenimo – nesusidėlioja ekonominiai svertai Klaipėdos naudai, jiems daug patogiau vežti į Rusiją, nes geležinkelių tarifų skirtumas didžiulis, tačiau bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis sako įžvelgiąs galimybę pritraukti naujų krovinių iš Navapolacko.
AB "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis
AB "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis / L. Sėlenienės nuotr.

„Matome didelį potencialą pritraukti naujų krovinių iš Navapolacko“, – antradienį interviu „Verslo žinioms“ teigė R.Masiulis.

Pasak jo, yra dedamos didelės pastangos – dirbame su visais klientais, kurie Baltarusijoje turi didžiausią įtaką, perka ten daugiausia produktų:„Šiuo klausimu labai siekiame (deja, kol kas nesėkmingai) savo partnerių “Lietuvos geležinkelių„ didesnio įsijungimo. Kol kas geležinkelių tarifo skirtumas tarp mūsų ir Ventspilio uosto yra 13 litų. Padedami “Lietuvos geležinkeliams„ labai tikimės geresnių derybų su Baltarusijos geležinkelių įmonėmis, kad būtų pritaikytos tam tikros nuolaidos. Tuomet galbūt srautą iš Navapolacko pavyktų pritraukti į Klaipėdą. Mozyriaus gamykla geografiškai yra arčiau Klaipėdos, todėl pasiimti krovinius iš ten paprasčiau. O nuo Navapolacko iki Klaipėdos geografiškai atstumas yra panašus kaip iki Ventspilio, tačiau geležinkelio tarifai vežti pas mus didesni. Todėl, norint pritraukti krovinių iš Navapolacko, labai svarbu išspręsti tarifų klausimą“, – dienraščiui teigė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius