Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvenergo“ atmeta Estijos energetikų kaltinimus nesąžininga konkurencija

Latvijos valstybinė energetikos monopolininkė „Latvenergo“ atmetė Estijos energetikų kaltinimus nesąžininga konkurencija, juos pavadinusi neprofesionaliais ir nepagrįstais, rašo Estijos naujienų portalas bbn.ee.
Elektros laidai
Elektros laidai / BFL nuotr.

Estijos valstybinė energetikos įmonė „Eesti Energia“ ir elektros perdavimo tinklų operatorė „Elering“ pareiškė, jog „Latvenergo“ manipuliuoja elektros kainomis „Nord Pool Spot“ biržoje ir realizuoja elektrą klientams tiesiogiai, o ne per biržą.

„Estijos elektros gamintojai ir tiekėjai pardavimams Latvijoje ir Lietuvoje elektrą perka per biržą didele kaina, tuo tarpu Latvijos konkurentai apeina biržą tiek savo rinkoje, tiek ir Estijoje. Tokia prekybos praktika yra neteisėta“, – pareiškė „Eesti Energia“ atstovas Andresas Tropas.

Anot Estijos energetikų, „Latvenergo“, pasinaudodama vadinamuoju „butelio kakleliu“ tarp Estijos ir Latvijos, blokuoja dalį perdavimo iš Estijos galios, o per savo įmonę „Elektrum“ Estijoje realizuoja pigią hidroelektrinių pagamintą bei iš Rusijos importuotą elektrą, ir taip sparčiai didina dalį Estijos rinkoje.

„Mums daugiau elektros realizuojant tiesiogiai, sumažėja per biržą siūlomos elektros poreikis, ir tai neturi tiesioginės įtakos elektros kainai biržoje“, – pareiškė „Latvenergo“ atstovas Andris Siksnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius