Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos premjerė: Baltijos šalys privalo susitarti dėl SGD terminalo

Baltijos valstybės, Suomija ir Lenkija privalo pagaliau susitarti dėl regioninio suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos, kad galėtų pasirengti dujų importui iš JAV, pareiškė Latvijos vyriausybės vadovė.
Latvijos premjerė Laimdota Straujuma
Latvijos premjerė Laimdota Straujuma / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Laimdota Straujuma pranešė, jog vizito Jungtinėse Valstijose metu ji buvo susitikusi su energetikos sekretoriumi bei suskystintas dujas eksportuojančių bendrovių atstovais.

Anot L.Straujumos, Europa dujas iš JAV gali pradėti importuoti po 2-3 metų.

„Techniškai pasirengti tiekimui – ne vienos dienos klausimas. Pirmiausia reikia turėti terminalus“, – Latvijos LNT televizijai sakė vyriausybės vadovė.

Reikia vieną kartą susėsti prie derybų stalo ir priimti sprendimą, – pabrėžė L.Straujuma.

„Latvija nėra vienintelė, visiškai priklausanti nuo rusiškų dujų. Tokios yra ir kaimyninės Baltijos šalys, Suomija, Lenkija. Todėl sprendimo reikia ieškoti drauge, spręsti, kuris variantas būtų pigesnis. Tačiau reikia vieną kartą susėsti prie derybų stalo ir priimti sprendimą“, – pabrėžė L.Straujuma.

Lietuva jau stato SGD terminalą, kuris pradės veikti šių metų gruodį. Pirmaisiais terminalo veiklos metais planuojama perpumpuoti apie 1 mlrd. kubų dujų, o jo pajėgumas ateityje galėtų siekti iki 3 mlrd. kubų per metus – tiek dujų šiuo metu iš Rusijos importuoja Lietuva.

Latvijos premjerė anksčiau yra pareiškusi, kad šalis ieško alternatyvų apsirūpinti gamtinėmis dujomis, ir viena jų gali būti Lietuvos SGD terminalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius