Latvijos premjerė: Baltijos šalys turi kartu ieškoti alternatyvų rusiškoms dujoms

Baltijos šalys turi kartu tartis dėl galimų alternatyvų Rusijos tiekiamoms gamtinėms dujoms, trečiadienį pareiškė Latvijos premjerė Laimdota Straujuma.
Latvijos premjerė Laimdota Straujuma
Latvijos premjerė Laimdota Straujuma / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Labai svarbu, kad mes susitartume regione ... Mums reikalinga alternatyva, alternatyvus dujų tiekimo šaltinis – ir svarbiausia, kad jis būtų pakankamai veiksmingas bei pigus, nes tai bus konkurencija su rusiškomis dujomis“, – sakė premjerė interviu komercinei televizijai LNT.

Ji pažymėjo, kad šiuo metu svarstoma galimybė nutiesti dujų vamzdynus iš Europos per Lenkiją ir Lietuvą, taip pat sukurti regioninį dujų terminalą.

„Pažiūrėsim – galbūt taip pat įmanomas nacionalinis terminalas, bet turime susivienyti, nes negali būti atskiro sprendimo kiekvienoje šalyje – tai neveiksminga“, – pabrėžė L.Straujuma.

Pasak jos, birželio 21 dieną Taline planuojamas trijų Baltijos šalių premjerų susitikimas su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso, kuriame bus svarstomi energetinės nepriklausomybės klausimai.

Be to, per neseniai vykusį vizitą Jungtinėse Valstijose L.Straujuma taip pat aptarė su Vašingtonu galimo dujų pirkimo iš Amerikos klausimą.

Vakarų šalių santykiams su Maskva pašlijus dėl Ukrainą krečiančios krizės, Europos Sąjungos valstybių lyderiai susitarė didinti energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius