Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos „Orlen“ ieško arabiškos naftos šaltinių

Lietuvoje naftos perdirbimo gamyklą turintis didžiausias Lenkijos naftos koncernas „Orlen“, pastaruoju metu kritikuotas dėl ilgalaikių kontraktų su rusiškos naftos tiekėjais, teigia ieškantis alternatyvų Artimuosiuose Rytuose.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / Photos.com

„Orlen“ viceprezidentas finansams Slawomiras Jedrzejczykas teigia, kad nauji žaliavos šaltiniai koncerną domina Saudo Arabijoje, Irane ir Irake.

„Importuojame iš „Saudi Aramco“ (Saudo Arabija – BNS) po vieną laivą į mėnesį, po 100 tūkst. tonų. Norime testuoti žaliavos kokybę iš Irano, palaikome kontaktus su Iraku. Tokia situacija duoda mums dideles galimybes diversifikuoti žaliavos šaltinius“, – onet.tv sakė „Orlen“ viceprezidentas, kurį cituoja portalas biznes.pl.

„Orlen“ 2016-2019 metais iš „Rosneft“ įsigis 26 mlrd. zlotų (5,89 mlrd. eurų) vertės 18-25,2 mln. tonų naftos, dalis jos bus patiekta per Gdansko ir Būtingės terminalus. „Orlen“ taip pat sudarė apie 7,4 mlrd. zlotų (1,68 mlrd. eurų)vertės kontraktą su Rusijos koncerno „Tatneft“ antrine įmone Šveicarijoje „Tatneft Europe“, pagal kurią 2016-2018 metais „Družba“ naftotiekiu į „Orlen“ gamyklą Plocke bus perpumpuota 3,6-7,2 mln. tonų naftos.

S.Jedrzejczykas sausio pabaigoje teigė, kad pirkdama žaliavą, grupė vertina tiek ilgalaikių, tiek momentinių sandorių sąlygas ir sumuoja savo gamyklos Plocke ir Mažeikių įmonės pajėgumus, kurie per metus yra atitinkamai 15 mln. tonų ir 10 mln. tonų.

„Orlen“ yra Lenkijos naftos sektoriaus lyderis ir vienas didžiausių koncernų Europoje. Jam priklauso antrinės įmonės Vokietijoje, Čekijoje, Lietuvoje ir Kanadoje, jis valdo 100 proc. „Orlen Lietuvos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius