Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“: smukus elektros importui, augo jos kaina

Dėl Rusijoje ir Latvijoje remontuojamų elektros linijų sumažėjus elektros importui į Lietuvą, praėjusią savaitę šalyje augo jos kaina.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rusijoje ir Latvijoje remontuojamos elektros linijos, kurių išjungimas nuo liepos 23 dienos lėmė sumažėjusį Estijos-Latvijos jungčių pralaidumą. Tai mažino pigios Šiaurės šalių elektros energijos pasiūlą Lietuvoje ir Latvijoje“, – pranešė „Litgrid“.

Pasak „Litgrid“, elektros importas praėjusią savaitę sumažėjo nuo 71 iki 58 proc. – pusė jos parsiųsta iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, likusi – iš trečiųjų šalių.

Anot bendrovės, dėl artimiausias tris savaites planuojamo linijų remonto elektros importas iš Šiaurės šalių bus ribotas. Be to, dėl Karaliaučiaus elektrinės remonto elektra į Lietuvą neimportuojama, o sumažėjus jos pasiūlai, daugiau gamino vietos elektrinės, labiau buvo išnaudojamos Lietuvos ir Baltarusijos elektros jungtys.

Pasak „Litgrid“, elektros importas praėjusią savaitę sumažėjo nuo 71 iki 58 proc. – pusė jos parsiųsta iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, likusi – iš trečiųjų šalių.

Vidutinė elektros kaina „Nord Pool Spot“ biržos Lietuvos prekybos zonoje praėjusią savaitę buvo 46,68 euro už megavatvalandę (MWh) – 6 proc. didesnė nei ankstesnę savaitę, bet penktadaliu mažesnė nei pernai tuo pat laiku.

Latvijos-Estijos elektros jungčių pralaidumas liepos 20-26 dienomis vidutiniškai buvo išnaudojamas 94 proc., Lietuvos-Latvijos – 34 proc., Lietuvos-Baltarusijos – 62 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius