Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Loreta Graužinienė: „SGD terminalas – nauda ne tik Lietuvai, bet ir visam regionui“

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Taline (Estija) dalyvaujanti 33-iojoje Baltijos Asamblėjos (BA) sesijoje, kartu su Estijos Rygikogo Pirmininku Eikiu Nestoru, Latvijos Saeimos Pirmininke Solvita Aboltine pasveikino renginio dalyvius ir svečius. Savo kalboje Parlamento vadovė pažymėjo visų Baltijos šalių bendradarbiavimo įvairiose srityse svarbą, didelį dėmesį skyrė regioniniam saugumui, dėstoma LR Seimo pranešime spaudai.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Saugi visuomenė, įvardyta kaip vienas iš 2014-ųjų Baltijos Asamblėjos prioritetų ir Lietuvos pirmininkavimo jai prioritetų, yra neįmanoma be aiškios gynybos politikos, stipraus Baltijos valstybių karinio bendradarbiavimo ir tam tikslui didinamo biudžeto. Turime būti stiprūs ir po vieną, ir stiprūs visų trijų vienybe“, – teigė Seimo Pirmininkė.

Anot Parlamento vadovės, Lietuva nuosekliai įgyvendina šių metų kovą Seime atstovaujamų politinių partijų pasirašytą susitarimą dėl 2014–2020 metų Lietuvos Respublikos užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių: jau šių metų biudžete padidintas finansavimas krašto apsaugai, jį numatoma didinti ir ateinančiais metais, pradėtos formuoti greitojo reagavimo pajėgos, vyksta NATO pratybos.

Klaipėdos suskystintųjų dujų terminalas – tai reali perspektyva  ne tik Lietuvai, bet ir visam regionui užsitikrinti alternatyvias dujų importavimo galimybes, o kartu ir energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos.

„Noriu pasidžiaugti ir, iškilus pavojui, mūsų piliečių rodoma parama, ir supratimu saugumo ir gynybos srityse. Spalio 27 d. Klaipėdos uoste sutiksime laivą-saugyklą simboliniu pavadinimu „Independence“. Klaipėdos suskystintųjų dujų terminalas – tai reali perspektyva  ne tik Lietuvai, bet ir visam regionui užsitikrinti alternatyvias dujų importavimo galimybes, o kartu ir energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos“, –  pabrėžė Loreta Graužinienė.

Baltijos Asamblėjoje šiandien bus aptariami aktualūs transporto ir infrastruktūros plėtros regione, Europos Sąjungos Rytų partnerystės klausimai. Nuo 2015 m. sausio 1 d. pirmininkavimą BA perims Lietuva, todėl BA sesijoje bus išrinktas naujasis Baltijos Asamblėjos Prezidentas ir viceprezidentai ir patvirtinti naujieji komitetų pirmininkai ir jų pavaduotojai.

Baltijos Asamblėjos renginiuose Taline taip pat dalyvauja Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkė Giedrė Purvaneckienė, delegacijos nariai: Linas Balsys, Rytas Kupčinskas, Raimundas Paliukas, Valerijus Simulikas, Aurelija Stancikienė ir Irena Šiaulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius