Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta pabrango iki 56,87 JAV dolerio už barelį

Daugiau kaip 2 proc. antradienį smukusios naftos kainos trečiadienio ryte bando atsitiesti.
Nafta
Nafta / „Scanpix“/AP nuotr.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 40 centų, arba 0,72 proc., iki 56,87 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 37 centais, arba 0,71 proc., iki 52,7 JAV dolerio už barelį.

Antradienį „Brent“ atpigo 2,4 proc. iki 55,47 JAV dolerio už barelį, o WTI – 2,6 proc. iki 52,33 JAV dolerio už barelį. Tačiau prieš krisdama, WTI kaina buvo perkopusi 55 JAV dolerių kartelę, o „Brent“ buvo įveikusi 58 JAV dolerių už barelį ribą.

Analitikų skaičiavimais, JAV komercinės naftos atsargos praėjusią savaitę sumažėjo 2,25 mln. barelių. Oficialūs atsargų duomenys bus paskelbti ketvirtadienį.

Sausio 1 dieną oficialiai įsigaliojo Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir kitų naftą išgaunančių šalių susitarimas dėl gavybos mažinimo. Karteliui priklausantis Kuveitas nuo mėnesio pradžios sumažino gavybą 130 tūkst. barelių per dieną, o Omanas per šį mėnesį savo gavybą ketina sumažinti 45 tūkst. barelių per dieną.

Tuo tarpu Libija, kuriai šis OPEC susitarimas netaikomas, didina gavybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius