Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta pinga: barelis „Brent“ – 50 dolerių

Ketvirtadienį prekybos Azijoje metu naftos kainos mažėja, tarp investuotojų atsinaujinus nerimui dėl naftos pertekliaus.
Naftos pramonė
Naftos pramonė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naftos kainos pastarąsias dvi dienas kilo ir viršijo psichologiškai svarbią 50 JAV dolerių ribą, kuomet naftos gamintojams jau finansiškai apsimoka didinti gavybos apimtis. Iki tol nafta pigo dėl pasaulinių finansų rinkos smukimo po britų sprendimo praėjusią savaitę išstoti iš Europos Sąjungos.

Oficialūs duomenys trečiadienį parodė, kad Jungtinių Valstijų komercinės naftos atsargos birželio 24 d. pasibaigusią savaitę sumažėjo 4,1 mln. barelių iki 526,6 mln. barelių. Dėl to naftos kainos ėmė kilti.

Tačiau ketvirtadienį prekybos Azijoje metu WTI naftos barelis atpigo 45 centais, arba 0,9 proc., iki 49,43 JAV dolerio. „Brent“ naftos kaina sumažėjo 60 centų, arba 1,19 proc., iki 50,01 JAV dolerio.

Investuotojai dabar nerimauja, jog naftos kainoms viršijus 50 JAV dolerių ribą, gamintojai gali nuspręsti didinti gavybos apimtis, o dėl to vėl gali susidaryti naftos perteklius.

„Svarbiausia čia yra psichologinė pasipriešinimo riba, nes tai taip pat yra kaina, kuomet gamintojams finansiškai apsimoka atnaujinti naftos gavybą“, – sakė „CMC Markets“ analitikas Alexas Wijaya.

Nerimą, jog naftos tiekimas gali padidėti, paskatino žinia, kad Norvegijoje – vienoje iš šalių, kur išgaunama daugiausia „Brent“ rūšies naftos, – buvo atšaukintas planuotas šalies naftos sektoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius