Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos krenta, artėjant gamintojų susitikimui

Antradienį prekybos Azijoje metu naftos kainos juda žemyn, tarp rinkos dalyvių intensyvėjant diskusijoms dėl to, ar gamintojams pavyks šią savaitę Alžyre susitarti dėl naftos gavybos apribojimo, sako analitikai.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės trečiadienį susitinka su karteliui nepriklausančia Rusija Alžyre vykstančio Tarptautinio energetikos forumo metu. Manoma, kad šalys aptars būdus stabilizuoti naftos kainas, kurios dėl naftos pertekliaus gerokai smuko nuo 2014 metų.

Viliamasi, kad gamintojams pavyks susitarti dėl gavybos apribojimo. Ir nors dauguma naftos gamintojų pritaria viršutinės naftos gavybos ribos nustatymui, prieš forumą surengtos įtakingiausios OPEC narės Saudo Arabijos ir Irano surengtos derybos nebuvo tokios produktyvios, nes nė viena iš šalių nenori nusileisti.

Savo ruožtu Jungtiniai Arabų Emyratai pasisako už gavybos įšaldymą, jeigu tam pritars kitos šalys, tačiau negali būti kalbos apie gavybos mažinimą.

Antradienį prekybos Azijoje metu lapkričio pristatymo termino ateities sandorių WTI naftos kaina sumažėjo devyniais centais iki 45,84 JAV dolerio. „Brent“ nafta atpigo 19 centų iki 47,16 JAV dolerio.

„Rinkos laukia naujienų iš Alžyro.prekybos apimtys yra nedidelės, todėl tai, ką mes matome, iš esmės yra daugiausia pelno fiksavimas“,– sakė OANDA analitikas Jeffrey Halley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius