Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos kyla, „Brent“ pabrango iki 56,4 JAV dolerio už barelį

Rinkoms laukiant pasiūlos ir paklausos pusiausvyros „juodojo aukso“ rinkoje atkūrimo, naftos kainos antradienį kopia aukštyn. Kainų kilimą skatina ir JAV dolerio kurso smukimas.
Nafta
Nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 0,57 JAV dolerio, arba 1,02 proc., iki 56,43 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 0,75 JAV dolerio, arba 1,43 proc., iki 53,12 JAV dolerio už barelį.

Pasak Saudo Arabijos energetikos ministro Khaledo al-Faliho, pasiūlos ir paklausos pusiausvyros naftos rinkoje atkūrimo procesas visiškai įsibėgės iki 2017 metų pirmojo pusmečio pabaigos.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) vadovas Fatihas Birolis.

Teigiamą poveikį naftos ir apskritai žaliavų rinkoms taip pat padarė JAV dolerio kurso smukimas, kurį paskatino išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimas apie tai, kad JAV doleris yra pernelyg brangus.

Nuo sesijos pradžios JAV doleris euro ir jenos atžvilgiu atpigo 1 proc. iki atitinkamai 1,07 JAV dolerio už eurą ir iki 113,08 jenos už JAV dolerį.

„TEA vadovas ir Saudo Arabijos naftos ministras abu pareiškė apie rinkos persibalansavimą pirmąjį pusmetį ir šie pareiškimai parėmė rinką, – pareiškė „Mizuho Securities“ ateities sandorių skyriaus vadovas Bobas Yawgeris. – O JAV dolerio kurso smukimas dar paspartino naftos kainų kilimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius