-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos lėtai patraukė aukštyn

Investuotojams laukiant naftą išgaunančių šalių derybų dėl gavybos mažinimo, kurios įvyks Stambule ir kuriose dalyvaus Rusija, daugiau kaip 1 proc. antradienį smukusios naftos kainos trečiadienio ryte lėtai patraukė aukštyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Rinkoms viliantis, kad Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) narės sudarys susitarimą dėl gavybos sumažinimo 1–2 proc., nafta nuo mėnesio pradžios pabrango 13 procentų. Antradienį „juodojo aukso“ kainų smukimą paskatino Rusijos naftos įmonės „Rosneft“ vadovo Igorio Sečino žodžiai – jis agentūrai „Reuters“ pareiškė, kad jo vadovaujama įmonė nemato būtinybės riboti gavybą.

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ trečiadienio ryte ūgtelėjo 0,4 proc. iki 52,63 JAV dolerio už barelį.

Lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,3 proc. iki 50,94 JAV dolerio už barelį.

„Goldman Sachs“ analitikai pažymi, kad susitarimo dėl gavybos mažinimo tikimybė pastaruoju metu padidėjo, tačiau dėl naftos pabrangimo, kurį užtikrintų toks susitarimas, galėtų išaugti tiekimas iš karteliui nepriklausančių šalių.

Banko ekspertai, kaip ir anksčiau, prognozuoja, kad vidutinė naftos kaina susitarimo pasirašymo atveju 2017 metais sudarys 52,5 JAV dolerio už barelį. Tačiau jie pažymi, kad metų pradžioje kainos bus aukštesnės, negu prognozuota anksčiau, o artėjant metų pabaigai – žemesnės.

Panašios nuomonės laikosi ir Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) vadovas Fatihas Birolis. Jo teigimu, kainoms pakilus iki 60 JAV dolerių už barelį, gavyba JAV gali gerokai padidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius