Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos lėtai traukia žemyn

Naftos kainos pirmadienį lėtai traukia žemyn, nes duomenys apie dešimtą savaitę iš eilės besitęsiantį JAV eksploatuojamų naftos gręžinių skaičiaus augimą rinkai padarė didesnį poveikį negu naftą išgaunančių šalių derybų rezultatai.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,05 JAV dolerio, arba 0,1 proc., iki 50,75 JAV dolerio už barelį.

O gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,14 JAV dolerio, arba 0,29 proc., iki 47,83 JAV dolerio už barelį.

Per praėjusią savaitę „Brent“ atpigo 1,9 proc., o WTI – 1,7 procento.

Naftos sektoriaus paslaugų įmonė „Baker Hughes“ penktadienį pranešė, kad JAV eksploatuojamų naftos gręžinių skaičius per savaitę padidėjo 21 vienetu iki 652-ų ir buvo didžiausias nuo 2015 metų rugsėjo 11 dienos.

O naftos gavyba JAV padidėjo iki 9,1 mln. barelių per dieną ir buvo didžiausia nuo 2016 metų vasario.

Savaitgalį Kuveite posėdžiavęs stebėsenos komitetas, kuriam pavesta stebėti, kaip vykdomas OPEC ir ne OPEC šalių susitarimas dėl naftos gavybos mažinimo, atidėjo sprendimą dėl susitarimo pratęsimo dar pusmečiui, nes, komiteto narių nuomone, būtina išnagrinėti visų susitarimo dalyvių rekomendacijas, kurios turėtų būti parengtos iki gegužės mėnesio.

Komitetas taip pat pareiškė, kad OPEC ir ne OPEC šalių susitarimas dėl gavybos mažinimo vykdomas veiksmingai ir kad dauguma šalių arba viršija prisiimtus įsipareigojimus, arba pasieks užsibrėžtus gavybos rodiklius artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius