Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos traukia žemyn: barelis „Brent“ – 51,44 JAV dolerio

Naujausiems duomenims parodžius, kad JAV eksploatuojamų naftos gręžinių skaičius praėjusią savaitę vėl padidėjo, naftos kainos pirmadienį traukia žemyn. Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,32 JAV dolerio, arba 0,62 proc., iki 51,44 JAV dolerio už barelį.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,42 JAV dolerio, arba 0,86 proc., iki 48,36 JAV dolerio už barelį.

Per praėjusią savaitę „Brent“ pabrango 0,8 proc., o WTI – 0,6 procento.

Naftos sektoriaus paslaugų įmonė „Baker Hughes“ penktadienį pranešė, kad JAV eksploatuojamų naftos gręžinių skaičius per savaitę padidėjo 14 vienetų iki 631-o. Šis rodiklis auga jau dešimt savaičių iš eilės ir nuo metų pradžios eksploatuojamų gręžinių padaugėjo jau 106-iais.

Tuo tarpu naftos gavyba JAV padidėjo iki 9,1 mln. barelių per dieną ir buvo didžiausia nuo 2016 metų vasario.

Be to, Libijos valstybinės naftos gavybos korporacijos „ National Oil Corp“ atstovai pranešė, kad per šią savaitę arba 10 dienų bus atnaujintas dėl ginkluotų konfliktų sustabdytas naftos tiekimas iš dviejų didžiausių šalies naftos eksporto terminalų.

O Saudo Arabijos energetikos ministras Khalidas al-Falihas interviu agentūrai „Bloomberg“ pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi pritarti susitarimo dėl naftos gavybos ribojimo pratęsimui, jeigu komercinės naftos atsargos pasaulyje ir toliau viršys pastarųjų penkerių metų vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius