-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja sutartis: „Gazprom“ dujos grįžta į Lietuvą

Rusijos koncerno „Gazprom“ dujos vėl grįžta į Lietuvą. Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“ paskutinėmis gruodžio dienomis susitarė su „Gazprom“ dėl dujų tiekimo 2017 metais ir tuo baigė pagrindinius dujų pirkimus kitiems metams.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusiškos dujos sudarys trečdalį „Lietuvos energijos“ įmonių perkamų dujų, nes 66 proc. klientų poreikis bus patenkintas suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD) iš terminalo. Dėl to susitarė „Lietuvos energijos“ įmonė LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“.

Nei „Gazprom“ nei SGD kaina viešai neskelbiama. Tačiau teigiama, kad „toks derinys pasirinktas kaip optimalus, siekiant konkurencingiausių kainų klientams“. Tikėtina, kad „Gazprom“ pateikė labai konkurencingą dujų kainą.

Nauja sutartis su „Gazprom“ pasirašyta po vienerių metų pertraukos – pernai iš „Gazprom“ ji pirko nedaug dujų aukcione, o 2015 metų pabaigoje baigėsi ilgalaikė sutartis su „Gazprom“.

Be to, pranešama, kad šių metų pabaigoje ir kitų metų pradžioje neatidėliotinų sandorių rinkoje dėl sumažėjusios pasiūlos ir išaugusios paklausos Azijos regione gerokai išaugo SGD kainos. „Todėl formuojant gamtinių dujų įsigijimo portfelį buvo atsižvelgta į šias aktualijas bei kainų sezoninius svyravimus“, – skelbiama „Lietuvos dujų“ pranešime.

Tiesa, kol kas nežinia, kur Lietuva padės likusią SGD dalį, jei „Gazprom“ patenkins trečdalį poreikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius