Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos naftos ir dujų technologijų gigantė „CSUB“ renkasi Lietuvą

Norvegijos naftos ir dujų technologijų kompanija „Sorkomp“ keičia pavadinimą į „CSUB“ ir atidaro gamybos padalinį Klaipėdoje. Artimiausiu metu „CSUB LT“ planuojama sukurti 50 naujų darbo vietų inžinieriams, suvirintojams ir kitų sričių specialistams.
Norvegijos vėliava
Norvegijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Kompanija Lietuvoje taip pat svarsto plėtros planus, rašoma „Ivestuok Lietuvoje“ pranešime

Planuojama, kad Klaipėdos uosto teritorijoje įsikūręs padalinys gamins stiklo pluošto kevalus, kuriais uždengiami jūroje esančių naftos gręžinių vamzdynai. Iki šiol tokie stiklo pluošto kevalai buvo gaminami Norvegijoje.

„CSUB“ valdybos pirmininko Karlo Tore Pedersono teigimu, kompanija susidomėjo Lietuva pamačius talentingus lietuvius Norvegijoje. Prieš daugiau nei dešimtmetį keletas lietuvių pradėjo dirbti įmonės padalinyje Norvegijoje. 

„Buvome jais labai patenkinti, todėl pradėjome bendradarbiauti su lietuviais, norėdami pritraukti daugiau darbuotojų iš Lietuvos. Jų darbo kokybė paskatino pažiūrėti į Lietuvą atidžiau. Pamatėme, kad tai – šalis, kuri yra kultūriškai ir geografiškai artima Norvegijai, – pasakoja K.T.Pedersonas. – Be to, Lietuva gali pasiūlyti neužšąlantį uostą, kuris mums labai svarbus, nes visą produkciją gabename laivais.“

„CSUB“, priklausanti „Composites Energy Solutions“ koncernui, specializuojasi naftos ir dujų įrangos gamyboje bei šios srities technologijų vystyme. Tarp kompanijos klientų –  „British Petroleum“, „Statoil“ bei Prancūzijos „Total“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius