-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pradėjus trūkti elektros energijos paleistas rezervinės elektrinės blokas Elektrėnuose

Dėl apriboto importo piko metu susidarius elektros energijos trūkumui ir ėmus kilti elektros kainoms rinkoje, „Lietuvos energijos gamyba“ trečiadienio ryte paleido 300 MW galingumo rezervinės elektrinės Elektrėnuose bloką.
Elektrėnai
Elektrėnai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Nuolat stebime situaciją rinkoje ir matome, kad termofikacinių elektrinių, kurios šaltuoju metų laiku turėtų užtikrinti bazinę elektros energijos gamybą, bei kitų vietinių generacijos šaltinių pagaminama elektra nepadengė elektros poreikio, o kainos rinkoje dėl ribotų importo apimčių ėmė sparčiai augti. Dėl šios priežasties priėmėme sprendimą įjungti vieną iš rezervinės elektrinės blokų“, – pranešime spaudai cituojamas „Lietuvos energijos gamybos“ Didmeninės elektros prekybos departamento direktorius Vidmantas Salietis.

Trečiadienį elektra „Nord Pool Spot“ biržos Lietuvos zonoje kainavo 23,3 cento už kWh – trečdaliu daugiau nei prieš savaitę, kai kaina siekė 15,8 ct už kWh. 

Planuojama, kad septintasis rezervinės elektrinės blokas efektyviausiu būdu derinant gamybą dujomis ir mazutu veiks ir stabilią vietinę elektros gamybą užtikrins tol, kol rinkoje bus ribota elektros energijos pasiūla.

„Lietuvos energijos gamyba“ primena, kad pranešimai apie planuojamus aukštos įtampos elektros perdavimo linijų Baltarusijoje ir Estijoje atjungimus ir dėl to smarkiai sumažėsiančias elektros importo į Lietuvą galimybes pasirodė paėjusios savaitės pabaigoje. Remiantis perdavimo sistemos operatoriaus informacija, importo galimybės į Lietuvą dėl to sumažėjo beveik 80 proc. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius