Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Algirdas Butkevičius: dujų kainos pastačius SGD terminalą nedidės

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad pradėjus veikti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui, dujos šalyje nepabrangs.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Ingos Juodytės nuotr.

„Galiu visus nuraminti, kad dėl naujos turimos infrastruktūros tikrai dujų kaina nepadidės, kaip kažkas čia labai šaukia Seime, kad įvedus tokį brangų objektą į eksploataciją, dujų kainos išaugs. Mes turėjome galimybę amortizuoti tą padidėjimą dėl amortizacinių kapitalo atskaitymų ir drąsiai sakau, kad tikrai nei šiais metais, nei kitais, manau, nei 2016 metais (dujos nebrangs – BNS)“, – pirmadienį LRT televizijos laidoje kalbėjo premjeras.

Pasak jo, jau yra paruošta metodika, kurioje į būsimą dujų kainą bus įskaičiuota ir nauja infrastruktūra.

Premjeras pakartojo, kad šiuo metu pagrindinis prioritetas energetikos srityje yra būtent SGD terminalas, kurio svarba dabartinėmis geopolitinėmis aplinkybėmis dar labiau išaugo.

SGD terminalas turėtų pradėti veikti gruodžio 3-ąją. Numatoma, kad pirmaisiais metais Lietuva per jį galės atsigabenti apie 1 mlrd. kubų dujų, o ateityje jo pajėgumas didės iki 4 mlrd. kubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius