Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Masiulis: „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ susitarimas – teisėtas

Naftos krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ ir Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos bendrovės „Orlen Lietuva“ 2011 metais pasirašytas susitarimas dėl šviesiųjų naftos produktų krovos yra teisėtas, sako buvęs „Klaipėdos naftos“ vadovas, energetikos ministras Rokas Masiulis
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Minėtas susitarimas dėl naftos produktų krovos buvo pasirašytas abiem įmonėms „Klaipėdos naftai“ ir „Orlen Lietuvai“ naudingomis sąlygomis, nepažeidžiant teisės aktų ir įvertinus abiejų šalių poreikius. Visi puikiai žinome, jog „Orlen Lietuva“ išnaudoja visas galimybes siekdama palankesnių tarifų. Todėl jeigu ši sutartis nors kiek būtų ribojusi konkurenciją, „Orlen Lietuva“ jos net nebūtų pasirašiusi“, – BNS sakė R.Masiulis.

Anot jo, „Klaipėdos nafta“, kaip ir kitos krovos kompanijos, konkuruoja dėl naftos produktų krovos ne tik Klaipėdos uoste, bet ir visoje Baltijos rinkoje.

Krovinių terminalas prašo priteisti iš „Klaipėdos naftos“ beveik 6 mln. eurų jai neteisėtais veiksmais padarytą žalą, o 2011 metais sudarytą sutartį tarp „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ pripažinti niekine ir negaliojančia nuo jos sudarymo dienos.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ antradienį pranešė, kad „Achemos grupei“ priklausanti naftos krovos bendrovė Krovinių terminalas praėjusią savaitę kreipėsi į teismą dėl „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ susitarimo, kuris pažeidžia Konkurencijos įstatymą ir riboja galimybes sąžiningai konkuruoti Klaipėdos uosto šviesių naftos produktų krovos rinkoje.

Krovinių terminalas prašo priteisti iš „Klaipėdos naftos“ beveik 6 mln. eurų jai neteisėtais veiksmais padarytą žalą, o 2011 metais sudarytą sutartį tarp „Klaipėdos naftos“ ir „Orlen Lietuvos“ pripažinti niekine ir negaliojančia nuo jos sudarymo dienos. Už konkurenciją Klaipėdos uoste ribojančius veiksmus ir padarytą žalą taip pat prašoma nubausti buvusį „Klaipėdos naftos“ vadovą Roką Masiulį, kuris organizavo ir pasirašė tokią sutartį.

„Žinoma, kiekviena įmonė turi teisę skųstis teismui. Tačiau pastarųjų metų pavyzdžiai rodo, kad koncerno „Achemos grupės“ veiksmai tampa vis agresyvesni ir radikalesni“, – BNS sakė R.Masiulis.

Nors dienraštis skelbia, kad Klaipėdos apygardos teismas lapkričio 23 dieną priėmęs bylą nagrinėti nusprendė apie ją pranešti ir Europos Komisijai, ir Konkurencijos tarybai, tačiau teismo atstovas Kęstutis Butvydas BNS informavo, kad teismas ginčo tarp Krovinių terminalo ir „Klaipėdos naftos“ nenagrinėja. Konkurencijos tarybos atstovė Ieva Račickaitė BNS teigė, kad taryba kreipimosi iš teismo nėra gavusi, o tyrimo dėl galimai draudžiamo susitarimo tarp „Klaipėdos naftos “ ir „Orlen Lietuvos“ anksčiau nėra atlikusi.

R.Masiulis „Klaipėdos naftai“ vadovavo nuo 2010 metų iki 2014 metų rugsėjo, kai buvo paskirtas energetikos ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius