Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai be alkoholio degalinėse ištvėrė penkerius metus

Draudimas prekiauti alkoholiu Rusijos degalinėse buvo įvestas dar 2011 metais. Tačiau netrukus tam ateis galas. Verslininkai įtikino valdžią, kad prekyba alkoholiu degalinėse niekaip nesusijusi su išgėrusiais vairuotojais, be to, dėl tokio draudimo brangsta degalai.
„Sergutneftegas“ degalinė Rusijoje
„Sergutneftegas“ degalinė Rusijoje / surgutneftegas39.ru nuotrauka

Rusijos verslininkų ir pramonininkų sąjunga kreipėsi į Rusijos vicepremjerą Aleksandrą Chloponiną su prašymu atšaukti draudimą. Rusai siūlo leisti degalinėse prekiauti bent silpnu alkoholi, rašo newsru.com.

Verslininkų argumentai, regis, įtikino valdžią, nes jau yra parengta pataisa, kuri leis silpnam alkoholiui grįžti į degalines. Siūloma leisti prekiauti iki 16,5 proc. stiprumo alkoholiniams gėrimams.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad nėra jokio ryšio tarp vairuotojo alkoholinių gėrimų vartojimo ir prekybos degalinėse, nes šių gėrimų galima įsigyti bet kurioje kitoje vietoje. Negana to, įstatymo pataisos autoriai teigia, kad uždraudus alkoholio pardavimą degalinėsė įvykių, susijusių su girtais vairuotojais, nesumažėjo. O degalinėse esą sumažėjo darbo vietų, degalai dėl to pabrango 2 procentais.

Degalų prekeivių sąjungos duomenimis, iki prekybos uždraudimo 15-20 proc. degalinių pajamų sudarė būtent prekyba alkoholiniais gėrimais.

Beje, laišką vicepremjerui pasirašė ir degalų prekyba užsiimančių valstybinių kompanijų vadovai. Rusijos rinkos analitikai neabejoja, kad draudimo atšaukimas degalinėms vėl leis daugiau uždirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius