Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos pasiūlyta solidi lengvata baltarusių nesuviliojo – pasirinko Klaipėdą

Valstybinė įmonė „Rusijos geležinkeliai“ Baltarusijai pasiūlė 25 proc. nuolaidą naftos produktų pervežimams. Taip rusai siekė, kad baltarusiški naftos produktai būtų gabenami per Rusijos, o ne Baltijos šalių uostus, rašo „Vedomosti“. Tačiau "Klaipėdos nafta" ketvirtadienį su baltarusiais pasirašė ilgalaikę sutartį. 
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / 15min nuotr.

Nuolaidą siūloma taikyti tranzitu gabenamam benzinui, dyzelinui, ir mazutui iš Barbarvo ir Novopolocko. Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, tai yra beprecedenė nuolaida. Rusai neslepia, kad tokiu žingsniu bando perimti baltarusiškus krovinius iš Ventspilio ir Klaipėdos uostų.

Anksčiau jau buvo skelbta, kad Kremlius siekia, jog kuo daugiau tranzitinių krovinių būtų perimta iš Baltijos šalių į Rusijos uostus. Šiuo metu per 90 proc. baltarusiškų naftos produktų eksporto keliauja per Baltijos šalių uostus.

Tačiau panašu, kad rusų vilionėms baltarusiai nepasidavė. Ketvirtadienį „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad pasirašė ilgalaikę sutartį su baltarusiais.

Sutartis pasirašyta trejiems metams su galimybe terminą pratęsti dar dvejiems. Sutartis pasirašyta tarp AB „Klaipėdos nafta“ ir Belarusskaja neftenaja kampanija.

„Ši sutartis užtikrina naftos produktų krovą iš pagrindinių Baltarusijos gamyklų – Mozyrio ir Naftano“, – komentavo Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius