Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD eksportas – antrąkart per mėnesį

Į „Klaipėdos naftos“ valdomą suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą atplaukė mažos apimties SGD transportavimo dujovežis „Coral Energy“. Jis bus antrąkart užpildytas dujomis, kurios bus skirtos Skandinavijos šalių paskirstymo stotims aprūpinti, skelbiama pranešime.
coral-energy-klaipedos-uoste
"Coral Energy" Klaipėdos uoste

Dujovežis „Coral Energy“ Klaipėdos SGD terminale pirmąkart lankėsi sausio 2 d. Tai buvo pirmoji tokio pobūdžio (iš laivo saugyklos į mažos apimties SGD dujovežį) atlikta SGD perkrovos operacija.

2013 m. eksploatuoti pradėtas beveik 155 m ilgio ir 15,6 tūkst. kub. m talpos „Coral Energy“ yra pirmasis mažos apimties SGD dujovežis, užpildytas Klaipėdoje šių metų sausį. Eksportui skirtas SGD krovinys sudarė 15 tūkst. kub. m.

„Coral Energy“ antrąkart lankantis Klaipėdos uoste po užpildymo SGD išplauks į Skandinavijos šalis papildyti mažos apimties SGD paskirstymo stočių, iš kurių SGD dažniausiai transportuojamos autodujovežiais žemyne arba SGD užpildomi šiuo kuru varomi laivai.

„Matome, jog po pirmojo sėkmingo „Coral Energy“ užpildymo SGD eksporto veikla įsibėgėja, klientai atranda terminalo privalumus, įvertina SGD transportavimo efektyvumą dėl patogios jo geografinės padėties bei mūsų terminalo lankstumo ir galimybės vykdyti tiek dujinimo, tiek ir SGD perkrovos veiklą. Tai itin svarbu siekiant maksimaliai išnaudoti SGD terminalą ir mažinti jo veiklos kaštus per saugumo dedamąją, kuri yra galutinės dujų kainos dalis“, – komentuoja Tadas Matulionis, SGD terminalo departamento direktorius.

Pirmojo „Coral Energy“ atplaukimo ir užpildymo video medžiagą galite rasti ir peržiūrėti KN tinklalapyje, naujienų skiltyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius