-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suskystintų dujų terminalo statytojus į kampą speičia padažnėję premjero Algirdo Butkevičiaus vizitai

Prezidento ir europarlamentarų rinkimai neleidžia nuošaly palikti strateginio šalies objekto – suskystintų gamtinių dujų terminalo – statybų. Kas mėnesį įvertinti čia atliekamų darbų atvyksta šalies premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius apžiūrėjo terminalo statybas. / Lauros Sėlenienės nuotr.
Premjero vizitas – spaudimas statytojams pasitempti

„Tai pirmas toks projektas pasaulyje ir mano atvykimas įpareigoja rangovus pasitempti ir pasistengti. Šiandien pasijutau lyg išlipęs į naują salą“, –  pasakojo pirmą kartą jau ant statomos platformos, o ne iš laivo terminalą apžiūrėjęs A.Butkevičius.

Rokas Masiulis
Rokas Masiulis

Tai, kad darbai sparčiai juda į priekį, patvirtino ir terminalo operatoriumi paskirtos „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis: „Dabar pagrindiniai darbai koncentruojami į dvi platformas: serviso ir aukšto slėgio dujų platformą.

Ant jų bus statoma pagrindinė įranga, todėl mes labai stebime šių statinių statybą. Ji labai sudėtinga, darbas alinantis. Rangovai vis sutinka naujų technologinių iššūkių ir juos sprendžia. Didžioji dalis vamzdyno jau taip pat paruošta – suvirinta ir nutiesta po žeme. Liko tik kelios jungtys.“

Statyba labai sudėtinga, darbas alinantis. Rangovai vis sutinka naujų technologinių iššūkių ir juos sprendžia.

Laivas jau pakeliui į Klaipėdą

Savaitės pradžioje pranešta, kad baigti paskutinieji bandymai ir Lietuvos suskystintų gamtinių dujų terminalui skirtas laivas „Independence“ paliko didžiausią pasaulyje Pietų Korėjos Ulsano laivų statyklą „Hyundai Heavy Industries“.

Laivo savininkė Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“ per Oslo vertybinių popierių biržą pranešė gegužės 12 dieną perėmusi laivą.

 „Independence“ šiuo metu plaukia į Singapūrą, kur ir bus registruotas. Į Klaipėdą jis atplauks rudenį. Planuojama, kad pats terminalas turėtų pradėti veikti šių metų gruodžio 3-iąją.

Terminalas tik statomas, o kaina jau mažėja

Sparčiai kylantis suskystintų gamtinių dujų terminalas ant kulnų mina Rusijos dujų milžinei „Gazprom“, kuri, netenka dujų tiekimo monopolijos Lietuvoje ir yra verčiama mažinti dujų kainas. A.Butkevičius vertinimu, Lietuvai pavyks nusiderėti 20 – 23 proc. pigesnes dujas. Nauja kaina įsigalios nuo liepos 1 d.

SGD terminalo statybvietė
SGD terminalo statybvietė

Balandžio pabaigoje „Klaipėdos nafta“ pranešė pradėjusi terminalo pajėgumų skirstymą. Šis etapas truks iki liepos pabaigos. Konkurso dalyviai varžosi dėl galimybės švartuotis prie terminalo, vykdyti jame krovą, teikti saugojimo ir dujinimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius