-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiauliuose sąskaitos už šildymą spalio mėnesį – mažesnės 15 proc.

Šią savaitę gavę sąskaitas už šildymą spalio mėnesį šiauliečiai pradžiugo – jos žymiai mažesnės nei už praėjusių metų spalį.
Ant radiatoriaus džiūsta pirštinės
Radiatorius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Šildymas

Kaip informavo AB „Šiaulių energija“ atstovė spaudai Marina Visockienė, už spalio mėnesio šildymą šiauliečiams sąskaitos sumažėjo apie 15 proc., palyginti su praėjusių metų spalio mėnesio sąskaitomis. Šį miestiečiams malonų pokytį nulėmė mažesnis šilumos suvartojimas ir šiemet sumažėjusi šilumos kaina.

„Šių metų spalis – šiltesnis nei pernai: 2012 metų spalio vidutinė lauko oro temperatūra buvo 6,4 laipsnio, šiemet – 8,3 laipsnio šilumos, – paaiškino M. Visockienė. – Ir nors šiemet šildymo sezonas prasidėjo viena diena anksčiau nei pernai – spalio 11-ąją, dėl šių išvardytų faktorių šilumos suvartojimas sumažėjo apie 10 proc..“

Tad šiais metais spalio mėnesį šilumos kaina AB „Šiaulių energija“ vartotojams buvo 23,17 ct/kWh (be PVM), o praėjusiais metais už tą patį laikotarpį ji siekė 24,57 ct/kWh, tai yra, šiemet kaina yra 5,7 procento mažesnė nei pernai.

„Nors už spalio mėnesio šildymą šiauliečių sąskaitos apie 15 procentų mažesnės, tačiau ši bendra tendencija nebūtinai tinka kiekvienam daugiabučiui: galutines išlaidas šildymui lemia namo individuali būklė ir šilumos kiekio poreikis, kurie kiekviename daugiabutyje – skirtingi“, – pažymi AB „Šiaulių energija“ atstovė spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius