Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilumininkų atstovas Vytautas Stasiūnas energetikos ministrą Roką Masiulį kaltina melu

Lietuvos Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kad energetikos ministro Roko Masiulio teiginiai, esą „Vilniaus energijos“ sąmoningai brangiau pirktas biokuras galėjo didinti šilumos kainą, neatitinka tikrovės.
Vytautas Stasiūnas
Vytautas Stasiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jeigu „Vilniaus energijos“ mokama kaina už biokurą buvo pati didžiausia, tai ji VKEKK komisijos turi būti eliminuojama iš biokuro rinkos kainos skaičiavimo.

„Viešojoje erdvėje skleidžiama nuomonė, esą „Vilniaus energijos“ biokuro sandoriai augina biokuro rinkos kainą, yra klaidinanti.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), skaičiuodama biokuro rinkos kainą, iš kainos formulės eliminuoja ekstremalias pirkimų vertes – didžiausias ir mažiausias biokuro kainas. Toks skaičiavimo mechanizmas numatytas Vidutinės biokuro kainos nustatymo tvarkos ir sąlygų apraše.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Vilniaus energijos“ patalpose
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Vilniaus energijos“ patalpose

Taigi, jeigu „Vilniaus energijos“ mokama kaina už biokurą buvo pati didžiausia, tai ji VKEKK komisijos turi būti eliminuojama iš biokuro rinkos kainos skaičiavimo. Tokiu atveju „Vilniaus energijos“ mokama kaina nedaro įtakos bendrai biokuro rinkos kainai.

Kitu atveju, jeigu „Vilniaus energijos“ mokama kaina už biokurą nėra didžiausia, ji įtraukiama į biokuro rinkos kainos skaičiavimą. Tuomet kyla papildomas klausimas: kodėl pareigūnai akcentuoja būtent „Vilniaus energijos“ įsigyjamo kuro kainą?“, – rašo asociacijos vadovas.

Ketvirtadienį energetikos ministras R.Masiulis ir VKEKK vadovė Inga Žilienė pareiškė, kad „Vilniaus energijai“ gali būti taikomos sankcijos už tai, kad įmonės biokurą pirmo 50 proc. didesne kaina nei biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius