Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį pasiūliusi pastovaus mokėjimo sutartį, lapkritį „Vilniaus energija“ persigalvojo

Vilnietis Lukas, gyvenantis su šeima senos statybos daugiabutyje Justiniškėse, nustebo, gavęs sąskaitą už sunaudotą šilumos energiją spalį. Ji siekė beveik 250 eurų. Tačiau gyventojai piktinasi ne didele suma, o tuo, kad „Vilniaus energija“ vienašališkai su jais nutraukė vos spalį pačios bendrovės pasiūlytą ir pasirašytą pastovaus mokėjimo sutartį.
Eurai
Šildymo sezonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau kelerius metus vilnietis Lukas su „Vilniaus energija“ pasirašydavo metines pastovaus sutartinio mokėjimo sutartis. Pasak Justiniškėse gyvenančios šeimos, tokiu būdu jie galėjo geriau planuoti išlaidas, kadangi suma visus metus kiekvieną mėnesį būdavo tokia pati. Sutaupyti taip esą nesigauna, bet ir daugiau neišleidžiama – bendrovė kartą per metus mokėjimo sumą perskaičiuodavo ir kaina arba sumažėdavo, arba padidėdavo.

Pasiūlė, o netrukus apsigalvojo

Šiemet spalį Lukas tvirtina irgi sulaukęs oficialaus laiško iš „Vilniaus energijos“ su pasiūlymu sutartį pratęsti bei perskaičiuotais tarifais. „Tarifas keliais eurais sumažėjo, mes dar nustebome, nes manėme, jog bus dar mažiau dėl naujosios šilumos energijos kainos, kuri neseniai patvirtinta. Tai mums nepasirodė kliūtis – pagalvojom, kad kitais metais perskaičiuos ir sumokėsime mažiau. Tačiau šią savaitę gavome iš „Vilniaus energijos“ laišką su visiškai kitokia sąskaita“, – pasakojo vilnietis.

Iki šiol šeima kas mėnesį už suvartotą šilumos energiją mokėdavo apie 100 eurų, o šįkart suma siekė net 244 eurus. „Tai truputį šokiravo. Kai pradėjome su žmona aiškintis, sužinojome, kad „Vilniaus energija“, mūsų neinformavusi, vienašališkai nutraukė visiems žmonėms šias sutartis, motyvuodama tuo, kad kitais metais baigiasi Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutartis“, – teigė Lukas ir stebėjosi – juk apie nuomos sutarties pabaigą pati bendrovė žinojo labai seniai, kodėl iš viso siūlė sutartis pratęsti?

Sutarties neturėjo siūlyti

Vilnietis tvirtino nelabai suprantąs tokio bendrovės požiūrio į klientą.

Tiesa, pačios „Vilniaus energijos“ atstovai atsakomybės šiuo atveju nesikrato. Esą įvyko klaida, nes tokių metinių pastovaus mokėjimo sutarčių bendrovė pasirašinėti jau nebegali.

„Labai atsiprašome kliento ir prisiimame atsakomybę, kad suklaidinome, nes mes nebegalime tęsti šių sutarčių – baigiasi mūsų sutartis su miestu“, – 15min teigė „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, patikinęs, kad tikrai nė vienas klientas dėl to nenukentės – viskas bus suskaičiuota, sumokėti teks tiek, kiek ir priklauso.

Tokias sutartis su „Vilniaus energija“ turėjo 3470 vilniečių. Tai – labai nedidelė klientų dalis, nes iš viso bendrovė centralizuotai šiluma aprūpina 195 tūkst. butų Vilniuje, Grigiškėse, Salininkuose ir Trakų Vokėje.

Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutartis baigiasi 2017 metų balandį. Ji pasirašyta buvo dar 2002 metais su Prancūzijos koncernu „Dalkia“, dabar „Vilniaus energiją“ valdo bendrovė „Veolia“. Šiuo metu vyksta šilumos ūkio perėmimas, tą daro Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus šilumos tinklai. Procesas – komplikuotas, abi pusės nevengia viena kitai pažerti priekaištų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius