Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija ir Izraelis vertins galimybę tiesti povandeninį dujotiekį

Turkija ir Izraelis rengiasi vertinti galimybę nutiesti povandeninį dujotiekį, kuriuo Izraelio dujos būtų tiekiamos Turkijos vartotojams ir transportuojamos į Europą, ketvirtadienį pareiškė Izraelio energetikos ministras.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

„Nusprendėme nedelsiant užmegzti mūsų dviejų vyriausybių dialogą, kad galėtume išnagrinėti galimybę įgyvendinti tokį projektą“, – pažymėjo Yuvalis Steinitzas po Stambule įvykusių derybų su savo Turkijos kolega Beratu Albayraku.

Ministrų susitikimas įvyko pirmą kartą po to, kai birželį šalys normalizavo santykius, pašlijusius po 2010 metų krizės, kuri kilo Izraeliui šturmavus humanitarinę pagalbą į Gazos Ruožą gabenusį laivą.

Pasak Y.Steinitzo, siūlomas projektas „mums leistų gamtines dujas iš Izraelio ekonominių vandenų tiekti į Turkiją, o per Turkiją – į Europą“.

Nors Izraelis taip pat kuria regioninio bendradarbiavimo energetikos srityje ryšius su Jordanija, Egiptu, Kipru ir Graikija, „Turkijos galimybė yra labai svarbi“, pareiškė ministras.

Jis pridūrė, kad Izraelis „taip pat džiaugsis, jeigu Turkijos įmonės pradės veikti Izraelio energetikos sektoriuje“, įskaitant dujų telkinių žvalgymą.

Savo vizitą Y.Steinitzas pavadino „ką tik prasidėjusio dviejų valstybių santykių normalizavimo proceso ženklu“.

Derybos dėl siūlomo Izraelį ir Turkiją sujungsiančio dujotiekio buvo surengtos praėjus vos trims dienoms po to, kai Rusija ir Turkija pasirašė susitarimą dėl dujotiekio „TurkStream“, kuriuo rusiškos dujos bus tiekiamos į Turkiją ir į Europą, statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius