-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina kapstosi iš skolų: Rusijai grąžino 80 mln. dolerių už gamtines dujas

Ukraina Rusijai sumokėjo 80 mln. dolerių iš 440 mln. dolerių sąskaitos, išrašytos už vasarį suvartotas dujas, praneša naujienų agentūra unian.net.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / BFL nuotr.

Gamtinių dujų už 440 mln. dolerių Ukraina vasarį importavo iš Rusijos, žurnalistams pranešė Ukrainos energetikos ir  anglių pramonės ministras Jurijus Prodanas. 

„Mes mokame už dujas – jau sumokėjome 80 mln. dolerių už vasarį. Iš viso privalome sumokėti 440 mln. dolerių. Renkame lėšas ir mokame“, – sakė jis.

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ penktadienį perspėjo Ukrainą, kad gali nutraukti dujų tiekimą, jeigu Ukraina nesumokės skolų, kurios dabar sudaro 1,89 mlrd. dolerių. 

„Faktiškai tai reiškia, kad Ukraina nustojo mokėti už dujas. Arba Ukraina sugrąžins skolą ir apmokės einamąją sąskaitą, arba mes rizikuojama atsidurti tokioje situacijoje, kokia buvo susiklosčiusi 2009 metais. Apie susiklosčiusią situaciją informuosime Rusijos valdžią“, – „Gazprom“ vadovą Aleksejų Milerį cituoja „Interfax“. 

Anksčiau „Gazprom“ pranešė, kad dėl Ukrainos skolų nuo balandžio nebetaikys nuolaidos Ukrainai. Tam, kad sugrąžintų skolą „Gazprom“, Rusija ketino svarstyti 2-3 mlrd. dolerių paskolos Ukrainai suteikimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius