Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Ukrainos „Naftogaz“ vadovas: Ukraina negali sau leisti pirkti rusiškų dujų, gyvybiškai reikalingų Europai

Ukraina neturi finansinių galimybių į požemines dujų saugyklas pumpuoti brangias rusiškas dujas, kainuojančias po 500 dolerių už tūkstantį kubinių metrų ir reikalingas tranzitui į Europą, Kijeve pareiškė Ukrainos energetikos kompanijos „Naftogaz“ vadovas Andrejus Kovaliovas, praneša Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.
Gazprom
Gazprom / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Naftogaz“ negali pirkti dujų už 500 dolerių vien tam, kad pumpuotų jas į požemines saugyklas ir taip palaikytų gamtinių dujų tranzitą iš Rusijos į Europą. Mums neišvengiamai reikia leisti dujas į saugyklas, kad būtų patenkintas Europos dujų poreikis piko metu. Visi tai žino. Tokia yra objektyvi realybė. Reikia rasti skubų ir paprastą sprendimą“, – sakė „Naftogaz“ vadovas.

Pasak jo, Ukraina nenori iš to kažkokios naudos: „Europoje kainos šiuo metu yra artimos 350 dolerių ar net mažesnės.“

Tam, kad patenkintų Europos gamtinių dujų paklausą,  iš požeminių saugyklų Ukraina Europai pumpuoja dvigubai daugiau dujų, nei reikia jai pačiai. Šiuo metu požeminėse dujų saugyklose Ukrainoje yra saugoma 7 mlrd. kubinių metrų dujų, iš kurių realiai galima išgauti 2 mlrd. kubinių metrų dujų.

Nuo balandžio Rusijos „Gazprom“ Ukrainai nebetaiko nuolaidų gamtinėms dujoms dėl Ukrainos skolų. Dėl to rusiškų gamtinių dujų kaina nuo balandžio pašoko nuo 267 iki 480 dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius