Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas: Rusija pasirengusi nusileisti ir perskaičiuoti Ukrainos skolos už dujas sumą

Rusija sutiko nusileisti Ukrainai ir perskaičiuoti kainą dujoms, pateiktoms 2014 metų antrąjį ketvirtį po 385 JAV dol. už tūkst. kubų, pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas per spaudos konferenciją Milane. Tuo metu Ukrainos prezidentas sako, kad praktinių rezultatų pokalbio su Rusijos prezidentu metu nepavyko pasiekti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas teigė, kad dujų kaina perskaičiuota su nuolaida 100 JAV dol. už tūkst. kubų, o bendra skolos už pateiktas dujas suma sumažės nuo 5,3 mlrd., iki 4,5 mlrd. JAV dolerių.

V.Putinas pažymėjo, kad už 2013 metų ketvirtą ketvirtį pateiktas dujas Ukraina skolinga 1,4 mlrd. JAV dol. (taip pat maždaug po 385 tūkst,. dol. už tūkst. kubų), bet Ukraina vis tiek nemoka, pridūrė jis.

Ir už dujas per pirmąjį ketvirtį Ukraina likusi skolinga 500 mln. JAV dol., kai dujos buvo tiekiamos po 268 JAV dol. už tūkst. kubų, o antrąjį ketvirtį Ukraina visiškai nieko nemokėjusi.

Tuo tarpu „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris Milane sakė žurnalistams, kad Ukraina sutiko mokėti skolas po 385 JAV dol. už tūkst. kubų. Tik, anot jo, visa nelaimė yra ta, kad Ukraina neturi lėšų, todėl reikia laukti Europos Komisijos sprendimo.

P.Porošenka: „Praktinių rezultatų nepasiekta“

Tuo metu Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paskelbė, kad praktinių rezultatų pokalbio su V.Putinu metu nepavyko pasiekti, skelbia unian.net. 

„Tačiau mes tikimės, kad prieš spalio 21 dieną, prieš Brisuelyje įvyksiantį Europos Komisijos, Ukrainos ir Rusijos delegacijų susitikimą mes rasime energetinių klausimų sprendimo būdą“, – sakė P.Porošenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius