Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Valdžia nežino, kaip grąžinti vartotojams 331 mln. Lt už permokėtas dujas

„Gazprom“ pripažino, kad pusantrų metų nuo pernai sausio Lietuvai taikė neteisingą dujų kainą. Vartotojai už gamtines dujas sumokėjo per daug, todėl dabar turi teisę atgauti pinigus. Valdžia žada juos atiduoti, tačiau dar nežino, kaip tą padaryti.
Dujotiekio spaudimas
​Valdžia nežino, kaip grąžinti vartotojams 331 mln. Lt už permokėtas dujas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Seime bus svarstoma rezoliucija dėl OAO „Gazprom“ sumokėtos permokos už gamtines dujas grąžinimo vartotojams.

Joje teigiama, kad nuo 2013 sausio iki šių metų birželio vartotojai už gamtines dujas mokėjo per didelę kainą. Perviršį pasisavino „Gazprom“. Skaičiuojama, kad „Gazprom“ turėtų Lietuvai kompensuoti apie 331 mln. Lt. Šie pinigai bus atiduoti gamtinių dujų vartotojams. Tiesa, kol kas niekas nežino, kaip tą permoką grąžinti Lietuvos žmonėms.

Rezoliucijoje rašoma, kad  šiuo metu nėra tinkamo teisinio reglamentavimo, kuriuo remiantis lėšų suma, susidariusi ir lygi permokos „Gazprom“ sumai, būtų perkelta visiems Lietuvos vartotojams.

Rezoliucija siūloma Vyriausybei per mėnesį priimti sprendimą, kuris nustatytų teisinį vartotojų apsaugos mechanizmą, pagal kurį vartotojai galėtų atgauti permokėtas sumas. Tokį sprendimą siūloma priimti per mėnesį.

Projektą Seimui teikia konservatorius Andrius Kubilius. Projekte rašoma, kad Seimas yra nustebintas Vyriausybės sprendimo negrąžinti „Gazprom“ kompensacijos vartotojams visa apimtimi ir panaudoti lėšas kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius