Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentinas Mazuronis nepasiduoda: pakartotinis skalūninių dujų išteklių naudojimo konkursas turėtų būti skelbiamas kuo greičiau

2013 m. spalio pabaigoje Angliavandenilių išteklių naudojimo konkurso posėdyje Konkurso komisija priėmė sprendimą skelbti pakartotinį angliavandenilių išteklių naudojimo konkursą Šilutės – Tauragės plote. Buvo nutarta, kad būtina patikslinti ir geriau suformuluoti konkurso sąlygas bei teisės aktus, reglamentuojančius žvalgybą ir gavybą. Anuomet aplinkos ministras Valentinas Mazuronis paragino konkurso sąlygas rengiančią Lietuvos geologijos tarnybą nedelsti ir kuo skubiau pasirengti.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Akylai stebėjau vykstantį pasirengimo procesą, nuolat derinome įvairias nuostatas. Šiuo metu dalis teisės aktų dar derinami, bet kita dalis jau perduota Vyriausybei. Planuodami matome, kad gegužės pabaigoje ar birželį jau būtų realu paskelbti pakartotinį skalūninių dujų konkursą. Energetinės nepriklausomybės klausimas tampa vis svarbesnis“, – sako V.Mazuronis.

Aplinkos ministerija jau įvertino Lietuvos Respublikos naftos mokesčių būklę bei pasaulinį kontekstą ir pateikė Lietuvos Respublikos naftos ir dujų mokesčio įstatymo patikslinimo projekto variantus; parengtą medžiagą apsvarstė su suinteresuotais ūkio subjektais bei institucijomis, įvertino suinteresuotų institucijų pateiktus pasiūlymus naftos ir dujų išteklių gavybos mokestinių sąlygų tikslinimui ir pateikė svarstyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės strateginiam komitetui informaciją bei alternatyvius siūlymus dėl naftos ir dujų išteklių mokesčio tarifo nustatymo.

Naftos ir dujų mokesčio įstatymo projektas balandžio 10 d. bus svarstomas Vyriausybės strateginiame komitete. Tolimesni naftos ir dujų išteklių gavybos mokestinių sąlygų tikslinimo veiksmai priklauso nuo Vyriausybės priimto sprendimo ir projekto svarstymo Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius